Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Γιατί είναι καλό ένα παιδί να μετράει με τα δάχτυλα

Μη του λες να σταματήσει να μετράει με τα δάχτυλα! Υπάρχει λόγος...



Σχεδόν όλα τα παιδιά μαθαίνουν πώς να μετρούν με τα δάχτυλά τους. Αλλά καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και τα μαθηματικά προβλήματα γίνονται πιο περίπλοκα, το μέτρημα με τα δάχτυλα αποθαρρύνεται ή θεωρείται λιγότερο έξυπνος τρόπος για να σκέφτονται. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές που συνοφρυώνουν στα παιδιά που χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους μπορεί να “κόβουν” μία μεγαλύτερη ευκαιρία: την ενίσχυση των δικτύων του εγκεφάλου.

Pixel

Η Jo Boaler, καθηγητής του Στάνφορτ, γράφει στο The Atlantic για τα νευρολογικά οφέλη του να μετράμε με τα δάχτυλα και πώς αυτό μπορεί να συμβάλλει στην προηγμένη σκέψη των ανώτερων μαθηματικών. Το να διακόπτετε τους μαθητές από το να χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους όταν μετρούν, σύμφωνα με τις νέες έρευνες για τον εγκέφαλο, είναι σα να σταματάτε τη μαθηματική τους ανάπτυξη. Τα δάχτυλα είναι ίσως ένα από τα πιο χρήσιμα οπτικά μας βοηθήματα και η περιοχή του εγκεφάλου μας που περιλαμβάνει τα δάχτυλα χρησιμοποιείται και μετά την ενηλικίωση. Η ανάγκη και η σημασία της αντίληψης των δαχτύλων μπορεί ακόμα να είναι ο λόγος που οι πιανίστες και άλλοι μουσικοί, συχνά εμφανίζουν μεγαλύτερη μαθηματική ικανότητα από ανθρώπους που δε μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο.

Η Boaler έχει αναπτύξει μία έρευνα και ένα πρόγραμμα σπουδών για να υποστηρίξει έναν πιο ελκυστικό τρόπο για να διδάσκει μαθηματικά εφαρμόζοντας την οπτική σκέψη, το μέτρημα και τη νοοτροπία της ανάπτυξης. Το πρόγραμμά της, YouCubed, στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, βοηθά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να περάσουν το οδόφραγμα της εκμάθησης των μαθηματικών. Το άγχος των μαθηματικών είναι ένα καλά τεκμηριωμένο εμπόδιο για την εκμάθηση τους. Εφιστώντας την προσοχή σε αυτές τις ανισότητες και επανεξετάζοντας πώς διδάσκονται τα μαθηματικά, η Boiler δημιουργεί μία ευρύτερη διαδρομή για τους μαθητές, και τους ενήλικες, να αναπτύξουν μια αγάπη για τα μαθηματικά.

Pixel

Είναι έκπληξη ότι οι μαθητές συχνά θεωρούν τα μαθηματικά απρόσιτα και πληκτικά όταν βυθιστούν στον κόσμο της αφαίρεσης και των αριθμών. Στους μαθητές ζητείται να απομνημονεύουν μαθηματικά γεγονότα, να φτιάχνουν φύλλα εργασίας με αριθμούς, με λίγες δημιουργικές και οπτικές αναπαραστάσεις μαθηματικών, συχνά λόγω των οδηγιών, των ελαττωματικών οδηγιών εκμάθησης.

Πηγή: Childit.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Παιδοψυχολόγος και μαμά προτείνει 3 φράσεις που θα ήθελε να έλεγαν περισσότερο οι γονείς στα παιδιά τους

Δείτε γιατί η Caitlin Slavens λέει στους γονείς ότι ο θυμός δεν είναι πάντα κάτι κακό

ΠΑΙΔΙ

Τα Angry Birds τραγουδούν το πιο συγκινητικό τραγούδι για τη Γιορτή της Μητέρας

Γιατί μαμά, μεταξύ άλλων, σημαίνει να χαμογελάς και να δακρύζεις ταυτόχρονα από αγάπη για τα παιδιά σου

ΠΑΙΔΙ

Ευγενική ανατροφή των παιδιών δεν σημαίνει επιτρεπτική ανατροφή

Πώς οι γονείς μπορούν να βρουν την ισορροπία που βοηθά τα μικρά παιδιά τους να ευδοκιμήσουν.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου