Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Tι πρέπει να προσέχει κάθε μαμά όταν ψάχνει απαντήσεις στο Facebook

Πώς να διαλέγεις συμβουλές για το παιδί σου, από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.



Μπορεί να έχετε γραφτεί σε κάποια γκρουπ του Facebook για μαμάδες προκειμένου να παίρνετε ιδέες για θέματα που αφορούν τη συμπεριφορά του παιδιού ή τη δική σας, προτάσεις για παιχνίδια, συνταγές, κ.ά. Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε τι έκαναν άλλες μαμάδες για να βγάλει το παιδί την πάνα, προτάσεις για υγιεινά σνακ για το σχολείο ή ποια ταινία θα μπορούσατε να δείτε μαζί στο σινεμά. Όταν όμως οι συμβουλές που διαβάζετε και αναζητάτε έχουν να κάνουν με την υγεία του παιδιού σας χρειάζεται προσοχή.

Διαβάστε με κριτική ματιά

Συχνά, μανούλες της online κοινότητας μπορεί να συμβουλεύουν να αντιμετωπίσετε ένα κρύωμα με βότανα, να φτιάξετε γάλα για το μωρό στο σπίτι ή να συμβουλευτείτε έναν ομοιοπαθητικό για τα πάντα, από αλλεργία μέχρι αυτισμό.
Στην καλύτερη περίπτωση μία τέτοια αντιμετώπιση δεν θα έχει αποτέλεσμα, στη χειρότερη μπορεί να είναι επικίνδυνη, όπως για παράδειγμα αν το παιδί πίνει γάλα που δεν έχει τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Φυσικά μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις, να είστε τυχερές και να βρείτε απαντήσεις σε κάποιο πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί. Μπορείτε ενδεχομένως να σας βοηθήσει να κατανοήσετε ότι ένα θέμα που έχετε με το μωρό ή το παιδί σας δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας αγχώνει αλλά κάτι που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα παιδιά, όπως για παράδειγμα οι κολικοί.

Συμβουλευτείτε πάντα έναν ειδικό

Αν το παιδί σας εμφανίζει έναν ερεθισμό στο δέρμα του, δεν σημαίνει ότι ως μητέρα μπορείτε να διαγνώσετε και να δώσετε συμβουλές για τους ερεθισμούς όλων των άλλων μωρών. Σκεφτείτε το δύο φορές πριν ποστάρετε μία ερώτηση για θέμα υγείας σε κάποιο γκρουπ του Facebook. Αν πάλι νιώθετε την ανάγκη να το κάνετε, εξετάστε με προσοχή τις απαντήσεις σε συνεργασία με το γιατρό σας. Αν για παράδειγμα μία μαμά σας προτείνει μία συγκεκριμένη αλοιφή για τον ερεθισμό, ρωτήστε το γιατρό σας αν είναι σωστή για τη δική σας περίπτωση.
Να θυμάστε: αν νιώθετε την ανάγκη να ρωτήσετε τις μαμάδες στα social media τι να κάνετε γιατί δεν μπορείτε ποτέ να βρείτε το γιατρό σας, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε γιατρό.

Να ξέρετε πότε να χρησιμοποιείτε τα κοινωνικά δίκτυα

Κάποια θέματα δεν χρειάζεται να τα αναρτάτε στο Facebook και να περιμένετε άλλες μαμάδες να σας απαντήσουν. Αν για παράδειγμα το μωρό σας έχει υψηλό πυρετό που δεν πέφτει ή δυσκολεύετε να αναπνεύσει πρέπει να ζητήσετε άμεσα τη βοήθεια γιατρού.

Μην ξεχνάτε: και στα social media ισχύει ο παλιός κανόνας «ό,τι πληρώνεις παίρνεις» και οι συμβουλές που λαμβάνετε από εκεί είναι δωρεάν! Να το θυμάστε την επόμενη φορά που ζητήσετε από κάποιο γκρουπ συμβουλή γιατί κλαίει συνέχεια το μωρό ή τι να κάνετε όταν έχει υψηλό πυρετό!

Πηγή: Childit.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.