Πόσο ανεύθυνη είναι η χρήση κινητού όταν θηλάζεις;

Οι επιστήμονες απαγορεύουν το brexting. Να τι λέμε εμείς!

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Θηλάζεις το μωράκι σου και απολαμβάνεις καθημερινά αυτή τη μαγική διαδικασία. Αλλά βρίσκεις και την ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά στον τοίχο σου στο facebook, να ανοίξεις τα μέηλ σου, να ποστάρεις μια φωτογραφία του μωρού σου. Πόσο κακό είναι αυτό; 

Αυτή η συνήθεια πολλών μαμάδων ανά τον κόσμο ονομάζεται brexting και οι ειδικοί δεν ασπάζονται την ανάγκη της ύπαρξής της. 

Γιατί; Γιατί υποστηρίζουν ότι στον θηλασμό η μητέρα πρέπει να είναι απερίσπαστη, γιατί κάτι μπορεί να συμβεί στο μωρό εκείνη την ώρα και να αργήσει η μαμά να το αντιληφθεί, γιατί τα κινητά απαγορεύονται κοντά στα μωρά.

Δεν σου φαίνεται λίγο αυστηρό όλο αυτό; Λίγο ακραίο;

Εάν είσαι μια μαμά που απλά θέλει να κοιτάζει το μωράκι της την ώρα που θηλάζει, μπράβο σου γιατί αυτές είναι στιγμές που δεν θα ξαναγυρίσουν. 

Από την άλλη, πολλές μαμάδες που περνάνε την περίοδο της λοχείας αλλά και μετά, είναι κλεισμένες μέσα στο σπίτι, απομονωμένες από τον έξω κόσμο. Και δεν θέλουν να παρακολουθήσουν μια τηλεοπτική εκπομπή, δεν τις ικανοποιεί να ακούνε μόνο ραδιόφωνο. 

Γιατί να μην δουν τι γίνεται στον κόσμο μέσα από το κινητό τους;

Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχει αυτό που διαβάζει ώστε να της αποσπάσει την προσοχή από το εάν το μωράκι της τρώει κανονικά, εάν σταμάτησε να θηλάζει, εάν πρέπει τώρα να ρευτεί; 

Εάν αυτή η συνήθεια μια στο τόσο σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, μην γεμίζεις με τύψεις. Άλλωστε, σου φτάνει ο τρελός χορός των ορμονών μέσα σου. 
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares