Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Πόσο ανεύθυνη είναι η χρήση κινητού όταν θηλάζεις;

Οι επιστήμονες απαγορεύουν το brexting. Να τι λέμε εμείς!



Θηλάζεις το μωράκι σου και απολαμβάνεις καθημερινά αυτή τη μαγική διαδικασία. Αλλά βρίσκεις και την ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά στον τοίχο σου στο facebook, να ανοίξεις τα μέηλ σου, να ποστάρεις μια φωτογραφία του μωρού σου. Πόσο κακό είναι αυτό; 

Αυτή η συνήθεια πολλών μαμάδων ανά τον κόσμο ονομάζεται brexting και οι ειδικοί δεν ασπάζονται την ανάγκη της ύπαρξής της. 

Γιατί; Γιατί υποστηρίζουν ότι στον θηλασμό η μητέρα πρέπει να είναι απερίσπαστη, γιατί κάτι μπορεί να συμβεί στο μωρό εκείνη την ώρα και να αργήσει η μαμά να το αντιληφθεί, γιατί τα κινητά απαγορεύονται κοντά στα μωρά.

Δεν σου φαίνεται λίγο αυστηρό όλο αυτό; Λίγο ακραίο;

Εάν είσαι μια μαμά που απλά θέλει να κοιτάζει το μωράκι της την ώρα που θηλάζει, μπράβο σου γιατί αυτές είναι στιγμές που δεν θα ξαναγυρίσουν. 

Από την άλλη, πολλές μαμάδες που περνάνε την περίοδο της λοχείας αλλά και μετά, είναι κλεισμένες μέσα στο σπίτι, απομονωμένες από τον έξω κόσμο. Και δεν θέλουν να παρακολουθήσουν μια τηλεοπτική εκπομπή, δεν τις ικανοποιεί να ακούνε μόνο ραδιόφωνο. 

Γιατί να μην δουν τι γίνεται στον κόσμο μέσα από το κινητό τους;

Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχει αυτό που διαβάζει ώστε να της αποσπάσει την προσοχή από το εάν το μωράκι της τρώει κανονικά, εάν σταμάτησε να θηλάζει, εάν πρέπει τώρα να ρευτεί; 

Εάν αυτή η συνήθεια μια στο τόσο σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, μην γεμίζεις με τύψεις. Άλλωστε, σου φτάνει ο τρελός χορός των ορμονών μέσα σου. 
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί