Να γιατί ένα παιδί πρέπει να έχει... κακές συνήθειες


Μην ανησυχείς πια όταν πιπιλάει το δάκτυλό του!

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μην τρως τα νύχια σου, βγάλε το δάκτυλο από το στόμα... Πόσες συνήθειες των παιδιών μάς βασανίζουν προσπαθώντας να τους τις κόψουμε; 

Κι όμως μια έρευνα έρχεται να μας πει ότι ορισμένες συνήθειες, οι κακές όπως τις λέμε, μπορεί να βοηθήσουν τα παιδιά να αντισταθούν στις αλλεργίες!

Πώς; Αυξάνοντας την έκθεσή τους στα μικρόβια επηρεάζουν το ανοσοποιητικό τους και μειώνουν την εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων.

Οι ειδικοί στην Ιατρική Σχολή Dunedin μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν σε περισσότερα από 1.000 παιδιά στη Νέα Ζηλανδία, ηλικίας 5, 7, 9 και 11 ετών.
Αφού έλεγξαν κατά πόσο τα παιδιά είχαν την συνήθεια να τρώνε τα νύχια τους ή να πιπιλάνε το δάκτυλό τους, τα έλεγξαν πάλι όταν τα παιδιά ήταν 13 ετών και όταν είχαν γίνει 32 ετών.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, ανάμεσα στα παιδιά που είχαν μια από τις δύο κακές συνήθειες, μόνο 40% είχαν αλλεργίες ενώ όσα είχαν και τις δύο συνήθειες μόνο το 31% είχε αλλεργίες.

Και κατέληξαν στο ότι η πρώιμη έκθεση σε βακτήρια ή βρωμιά μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωση αλλεργιών στην μετέπειτα ζωή των παιδιών. 
  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares