Μόλις είπε την πρώτη του βρισιά!

Πώς πρέπει να αντιδράς όταν λέει κακές λεξούλες.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Ας υποθέσουμε ότι είστε μια οικογένεια που προσέχετε πώς μιλάτε μπροστά στο παιδί. Και μια μέρα ξαφνικά ακούσετε το νήπιό σας να ξεστομίζει την πρώτη του κακή λέξη. Τι κάνετε;

Αφήνουμε κατά μέρος την περίπτωση που και εσύ και ο άντρας σου βρίζετε ασύστολα. Λογικό είναι το παιδί, που είναι το απόλυτο σφουγγάρι, να μάθει πριν της ώρας του όχι μόνο κακές λεξούλες αλλά τις χειρότερες βρισιές. Είστε ένα κακό πρότυπο γονέα. Αλλά μάλλον δεν σας αφορά.

Τι γίνεται όμως όταν προσέχεις, σου έρχεται να βρίσεις αλλά το καταπιέζεις γιατί είναι το μικρό μπροστά κι όμως εκείνο σου πετάει κακές λεξούλες που άκουσε από κάπου αλλού;

Αν το παιδί είναι νήπιο, το πιο πιθανό είναι να αρχίσει να λέει λέξεις που σχετίζονται με τα κακά του.

Και εάν γελάσεις ακούγοντάς τις, σίγουρα θα τις ξαναπεί. Πόσο τέλειο είναι να κάνεις τους άλλους να γελάνε;

Προσπάθησε να μην γελάσεις αλλά να του εξηγήσεις ότι δεν είναι ωραίο αυτό που λέει. Ή να αδιαφορήσεις εντελώς. 

Εάν το παιδί όμως επιμένει να χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις, μπορείς να του πεις ότι αν θέλει να τις λέει πρέπει να πάει στο δωμάτιό του. Μετά μπορεί να έρθει να σας βρει στο σαλόνι ή στην κουζίνα, όπου βρισκόσαστε με τον μπαμπά του.

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια να έχεις σύμμαχο τον σύζυγό σου και φυσικά τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που έρχονται σε στενή επαφή με το παιδί. 

Το νήπιο θέλει μόνο να τραβήξει την προσοχή σας. Αν δεν έχει ανταπόκριση λέγοντας τις κακές λεξούλες, είναι σίγουρο ότι δεν θα τις ξαναπεί και θα βρει άλλον τρόπο να ελκύσει τα φώτα πάνω του.        
  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares