Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

3 ευχάριστοι “μαραθώνιοι” που κάθε μαμά πρέπει να τρέξει αυτό το Πάσχα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές ξεκίνησε και εσύ πρέπει να… τρέξεις και να περάσεις όμορφα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Το Πάσχα πλησιάζει και αυτό σημαίνει ότι ως μαμά πρέπει να προετοιμαστείς. Τα παιδιά θα κλείσουν... λίγο τα βιβλία και θα είναι πολύ σπίτι! Εσύ σίγουρα έχεις πολλά να κάνεις. Βάλε πρόγραμμα γιατί είναι μέρες που πρέπει όλοι να περάσετε όμορφα. Ότι θα τρέξεις είναι σίγουρο, το να το απολαύσεις, όμως, είναι στο χέρι σου. Εμείς σου προτείνουμε 3 “μαραθωνίους” που σίγουρα θα προσφέρουν χαμόγελα σε σένα και την οικογένεια σου!

#1. Δημιουργικός μαραθώνιος στην κουζίνα
 

koulourakiain.jpg
 

Κάνε τη κουζίνα ομαδική δουλειά! Ανέθεσε στα παιδιά σου την αποστολή να σε βοηθήσουν στα κουλουράκια. Βαλ' τους "στολή" (δηλαδή ρούχα που δε λυπάσαι να λερωθούν). Αν έχουν μακριά μαλλιά, στο στολή συμπεριλαμβάνεται φυσικά το λαστιχάκι, το οποίο θα μειώσει τις πιθανότητες εκπλήξεων στη ζύμη.

Στη συνέχεια πες τους ότι θα κάνεις μερικά... μαγικά και δέχεσαι ερωτήσεις αρκεί να κάθονται στην καρέκλα τους! Όταν είναι έτοιμη η ζύμη και αρκετές απορίες έχουν απαντηθεί μετά από γουρλωμένα μάτια, πες τους ότι ήρθε η ώρα για να σε βοηθήσουν στην πράξη. Εξοικειωμένα από την πλαστελίνη, τα παιδιά δε δυσκολεύονται να πλάσουν κουλουράκια. Τα βάζετε όλοι μαζί στο φούρνο! Μη ξεχάσεις εκεί που "φουσκώνουν" να τους θυμίσεις να δούνε τη διαδικασία από το τζαμάκι. Οι μυρωδιές και η μαγεία, θα τους αποτυπωθούν μια για πάντα. Το καθάρισμα της κουζίνας ίσως όχι, αλλά και αυτό είναι απαραίτητο για να ολοκληρωθεί η αποστολή.

 

#2. Μαραθώνιος παιδικών!

Πάσχα δε σημαίνει μόνο κουλουράκια και αυγά. Σημαίνει παιδικά τόσο για μικρούς όσο και μεγάλους - έλα, παραδέξου το, απολαμβάνεις εξίσου να τα βλέπεις. 

Ώρα, λοιπόν, για μαραθώνιο! Και όχι για έναν όποιο κι όποιο μαραθώνιο... Ξέχνα τα ψαξίματα σε online πλατφόρμες και τις πολλές διαφημίσεις στα ελεύθερα κανάλια. Η Νova είναι μονόδρομος και υπόσχονται να περάσεις απολαυστικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, μαζί με τα παιδιά σου και την καταπληκτική παρέα του Ice Age, κάθε βράδυ από τις 10 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.

novachild2.jpg
 

Μεγάλη Δευτέρα, το παιδί σου μπορεί να κάτσει αναπαυτικά στον καναπέ στις 21.00 και να απολαύσει το πρώτο Ice Age, που είχε υποψηφιότητα για Όσκαρ το 2003 καθώς και για βραβείο "Καλύτερης ταινίας για μεγάλους που αρνούνται να μεγαλώσουν" των AARP. Μεγάλη Τρίτη, το μενού έχει λιώσιμο των Πάγων, Ice Age: The Meltdown ενώ την Μεγάλη Τετάρτη ακολουθεί η συνέχεια Ice Age: Dawn of Dinosaurs. Όσο για την Μεγάλη Πέμπτη, το μενού έχει Ice Age: Continental Drift! Και Κυριακή του Πάσχα, στις 22.00 η μεγάλη πρεμιέρα Ice Age Collision Course!
 

novaice2.jpg 
 

Πάσχα με μαμούθ και τον αγαπημένο γκαφατζή Σκρατ, μάλλον δεν έχεις ξανακάνει και θα χάσεις αν δεν το κανονίσεις να... τρέξεις με το παιδί σου έναν τέτοιο μαραθώνιο! 

Ευτυχώς, με το Nova GO δεν υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί. Εσείς μπορεί να είστε στο χωριό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα χάσετε τις περιπέτειες της παρέας που κατάφερε να σημειώσει τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία και να αγαπηθεί με τα χρόνια από όλο και περισσότερο κόσμο.

Μεγάλη Εβδομάδα στο χωριό και Ice Age στο laptop, το tablet ή και το smarthpone με το Nova GO το οποίο προσφέρεται χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Ενώ, αν υπάρχει όρεξη και για άλλα παιδικά, φυσικά δε χρειάζεται να ψάξεις πολύ. Στo Nova Kids zone παιδικό θέαμα την περίοδο του Πάσχα κάθε μέρα 07.30-09.30 με νέες σειρές που ξετρελαίνουν!
 

#3. Κανονικό μαραθώνιο με...μικρή ταχύτητα, στη φύση
 

childfysiout.jpg
 

Αφού κάνετε τα κουλουράκια και ταξιδέψετε στην Εποχή των Παγετώνων με όχημα τη Nova, η βόλτα στη φύση είναι απαραίτητη! Μπορεί φέτος το Πάσχα να πέφτει νωρίς, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Aν κάνει δροσιά, βάλτε μια ζακέτα παραπάνω και διανύστε πολλά χιλιόμετρα για να δείτε λουλούδια, δέντρα, ζωάκια!

Οι βόλτες αυτές θα είναι θησαυρός για το παιδί σου! Θα χρησιμοποιήσει όλες του τις αισθήσεις, θα του οξυνθεί η περιέργεια και θα ανακαλύψει νέα πράγματα! Επίσης είναι δωρεάν και θα σας φέρει κοντά ενώ φυσικά, εκτός από όλα αυτά, είναι και  μια καλή γυμναστική (μαμά, μη σκέφτεσαι τα κουλουράκια).

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά