Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Ο νονός δεν ήρθε ποτέ...

Πώς να το εξηγήσεις στο παιδί σου.



Η Μεγάλη Βδομάδα τελείωσε αλλά ο νονός δεν χτύπησε ποτέ το κουδούνι, δεν έφερε τη λαμπάδα, δεν πήρε καν ένα τηλέφωνο για Καλό Πάσχα! Εσύ ξέρεις το γιατί, το παιδί όμως;

Εκείνο νιώθει στεναχωρημένο, ζηλεύει τα άλλα παιδάκια, μπορεί και να έχει θυμώσει, με σένα ή με τον εαυτό του. Πιστεύει ότι το ίδιο φταίει που ο νονός έχει διακόψει την επικοινωνία μαζί του. Γιατί δεν ήταν καλό παιδί...

Μακάρι να είχαν όλα τα παιδιά μια δυνατή και ουσιαστική σχέση αγάπης με τους πνευματικούς τους γονείς. Δυστυχώς όμως δεν είναι σπάνιο αυτές οι σχέσεις να αποκτούν ρωγμές, να αποξενωνόμαστε, να παρεξηγούμαστε οι ενήλικες μεταξύ μας και τελικά να την πληρώνουν τα παιδιά.

Τι να κάνεις;

-Αν είναι εφικτό, επικοινώνησε εσύ με τον νονό και ζήτησέ του να δει έστω και λίγο το παιδί. Αν δεν θέλει να δει εσένα, μπορείτε να κανονίσετε να βρεθούν κάπου έξω.

-Αν αυτό δεν πραγματοποιηθεί, πρέπει να πείτε στο παιδί την αλήθεια, με λόγια που αρμόζουν στην ηλικία του. Έτσι θα καταλάβει ότι οι ανθρώπινες σχέσεις εμπεριέχουν και δυσκολίες ενώ επίσης χτίζεις μια γέφυρα εμπιστοσύνης μαζί του.

-Απάντησε στις απορίες του παιδιού, άφησέ το να εκφραστεί ελεύθερα, ακόμα και να εκδηλώσει το θυμό του. Σε καμία όμως περίπτωση μην αρχίσεις τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του νονού.

-Παρηγόρησέ το και αντιμετώπισε ως μια φυσιολογική αντίδραση τη ζήλεια προς τα άλλα παιδιά που έχουν νονό και δώρα.

-Πηγαίνετε μαζί να πάρετε λαμπάδα και καθιερώστε να το κάνετε κάθε χρόνο!

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου