Προτείνουμε «Το παρεάκι των λουλουδιών» και «Το όνειρο του μάγου Τέρη Ξεφτέρη»


Δύο βιβλία για το σαββατοκύριακο, από τις εκδόσεις Μίνωας.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για να έρθεις κοντά στο παιδί σου από το να του διαβάζεις ένα όμορφο βιβλίο, κάθε βράδυ! 

Και μπορεί η καθημερινότητα, η δουλειά, το σπίτι, οι δραστηριότητες, η κούραση που βιώνουμε οι περισσότεροι γονείς να μην μας επιτρέπει αυτή τη μικρή πολυτέλεια-αναγκαιότητα, σίγουρα όμως μέσα στο σαββατοκύριακο μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο διάβασμα των εξωσχολικών βιβλίων και των πολύτιμων στιγμών, συμφωνείς;

Σου προτείνω δύο βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας, που δεν είναι μόνο ευκολοδιάβαστα αλλά και γεμάτα μηνύματα ώστε να βρεις αφορμή να κουβεντιάσεις με το παιδί σου ουσιαστικά θέματα: 

1. «Το όνειρο του μάγου Τέρη Ξεφτέρη», της Λένας Τερκεσίδου 

TerisXefteris.jpg

Η ιστορία του έχει ως εξής:
Ο μάγος Τέρης Ξεφτέρης ζούσε στην Πολιτεία των Αλχημιστών και πήγαινε στη Μεγάλη των Μάγων Σχολή. 
Είχε μεγάλο ταλέντο να φτιάχνει μαγικά φίλτρα, με σκοπό να σώσει τους ανθρώπους από σοβαρές αρρώστιες, αλλά ήταν και πολύ καλός στο σκουπόσφαιρο. 
Το όνειρό του ήταν να γίνει ο πιο διάσημος παίχτης, ώστε όλοι να τον θαυμάζουν.
Τι θα συμβεί όμως όταν στο μαγοπρωτάθλημα ο αντίπαλός του, ο Κοραξόν, τον τραυματίσει πολύ άσχημα; Πώς θα του φερθούν εκείνοι που προηγουμένως έδειχναν ότι τον λατρεύουν; Θα βρει τρόπο ο Τέρης Ξεφτέρης ώστε να αναγνωριστεί η αξία του και να γίνει αγαπητός σε όλη την πολιτεία; Θα πραγματοποιήσει το όνειρό του;

Είναι πολύ σημαντικό το ότι η συγγραφέας του, η Λένα Τερκεσίδου είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος (Master του Πανεπιστημίου Middlesex της Αγγλίας) και σύμβουλος ψυχικής υγείας, ενώ έχει εκδόσει πολλά βιβλία.

Την υπέροχη εικονογράφηση υπογράφει η εξαιρετική Σάντρα Ελευθερίου. Θα σας αρέσει πολύ!

2. «Το παρεάκι των λουλουδιών», της Κέλλυς Αλχανάτη-Παπούλη

ToPareakiTonLouloudion.jpg

Τη συγγραφέα του θα την γνωρίζεις σίγουρα από τα πολύ αγαπητά βιβλία της «Μικρόπολη» και «Μικρόπολη: Μη βιάζεσαι…Θα μεγαλώσεις!». Τώρα η Κέλλυ επανέρχεται με αυτό το νέο της, τρυφερό βιβλίο που αφορά στη δύναμη της φιλίας αλλά και τη διαχείριση των συγκρούσεων στις μικρές ηλικίες.  

Η ιστορία ξεκινά ως εξής: 
«Μια φορά και έναν καιρό, κάπου πολύ μακρυά και ονειρεμένα, υπήρχε ένα δάσος όμορφο, μα αλλιώτικο. Ήταν μαγικό, γεμάτο αρώματα και φρεσκάδα. Εκεί, εκτός από πανύψηλα και καταπράσινα δέντρα, ζούσαν πολλά πολύχρωμα λουλούδια. Ανάμεσά τους ξεχώριζε η παρέα τριών φιλενάδων».
Ηρωίδες, τρεις φίλες αχώριστες και αγαπημένες: η Μαργαρίτα, η Ορτανσία και η Παπαρούνα. Όταν ένα νέο μέλος μπαίνει στην παρέα, την κάνει άνω κάτω. Το Άφυλλο Τριαντάφυλλο συμπεριφέρεται άσχημα στα τρία κορίτσια με μόνο σκοπό να τις χωρίσει! 
Μπορεί η πραγματική φιλία να νικήσει;

Τη λουλουδένια εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η Χρύσα Σπυρίδωνος, που θα σας ταξιδέψει στον κόσμο της!

Καλό διάβασμα και υπέροχες, οικογενειακές στιγμές!

Πληροφορίες:
Εκδόσεις Μίνωας: Νέο Ηράκλειο, τηλ: 210 2711222, www.minoas.gr
  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares