Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Τι πρέπει να θυμάσαι όταν ακούς «μαμάάάά, θέλω παγωτό!»

Η εποχή του παγωτού είναι εδώ...



Καλοκαίρι σημαίνει παγωτό! Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν αυτό το δροσιστικό «πειρασμό» σε παλιές αγαπημένες γεύσεις και δοκιμάζουν νέες. Και μπορεί τα παιδιά να το ζητούν επίμονα, αλλά χρειάζεται προσοχή, αφού στην ουσία το παγωτό είναι μία μικρή θερμιδική «βόμβα». Τι παγωτό μπορεί να φάει το παιδί και τι θα πρέπει να θυμάστε όταν αγοράζετε παγωτά.

1.Είναι γλυκό και για αυτό περιέχει αρκετή ζάχαρη το ίδιο το παγωτό αλλά και οι γαρνιτούρες που έχει, όπως η σοκολάτα, τα σιρόπια, κλπ. Από την άλλη το γάλα σε συνδυασμό με τους ξηρούς καρπούς ή τα φρούτα που μπορεί να περιέχει θεωρούνται καλά συστατικά.

2. Ιδανικά το παιδί θα έπρεπε να τρώει παγωτό που το έχετε φτιάξει εσείς στο σπίτι σας, με τα υλικά που ξέρετε και εμπιστεύεστε. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και το μόνο που χρειάζεται στην πραγματικότητα είναι υπομονή για να φτάσει στην σωστή, παγωμένη, θερμοκρασία.

3. Επειδή όμως είναι σίγουρο ότι όσο και να φτιάχνετε σπιτικό παγωτό, του εμπορίου είναι πάντα πιο ελκυστικό για τα παιδιά, θα πρέπει να προσέχετε τα περιεχόμενά του αλλά και τη συχνότητα που καταναλώνεται, π.χ. μία φορά την εβδομάδα. Υπολογίστε, ότι μία μπάλα παγωτού περιέχει περίπου 80-100 θερμίδες.

4. Ελέγχετε πάντα τα ψυγεία από όπου ψωνίζεται παγωτά. Πρέπει να είναι καθαρά, σε σκιερό μέρος και να μην είναι γεμάτα πάγο στα τοιχώματα, αφού κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι έγινε απόψυξη και τα παγωτά αλλοιώθηκαν.

5. Αν το παγωτό έχει χάσει το αρχικό του σχήμα καλύτερα να μην το αγοράσετε. Μάλλον έλιωσε και μετά ξαναπάγωσε και μπορεί να είναι αλλοιωμένο. Γενικά, αν η συσκευασία του είναι παραμορφωμένη αποφύγετέ το.

6. Αν δεν γνωρίζετε το μαγαζί, αποφύγετε το χύμα παγωτό και προτιμήστε το λεγόμενο τυποποιημένο, που προέρχεται από γνωστές βιομηχανίες που με βάσει τους ελέγχους είναι πιο ασφαλές.

7. Όταν φτιάχνεται από γάλα, το παγωτό είναι πηγή ασβεστίου. Γενικά, επιλέξτε παγωτά με όσο το δυνατόν πιο λίγα λιπαρά, όχι π.χ. το παρφέ για το παιδί. Επίσης, πολλά παγωτά τύπου σορμπέ που φτιάχνονται από τη σάρκα φρούτων δεν αποτελούν τόσο υγιεινή επιλογή για το παιδί, αφού μπορεί να περιέχουν πολλή ζάχαρη.

Πηγή: Childit.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μυήσετε τα παιδιά στην τέχνη του χορού και ποια τα οφέλη που τους προσφέρει

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο «Η Μαγεία του Μπαλέτου» των εκδόσεων Φουρφούρι

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας