Τα πρώτα του πλατσουρίσματα

Από πόσο μηνών βάζουμε το μωρό στη θάλασσα;

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Τρελαίνεται για νερό! Το βάζεις στη μπανιερίτσα του και δεν θέλει να βγει με τίποτα. Και φυσικά περιμένεις πώς και πώς να βρεθείτε στη θάλασσα και να δεις αυτά τα πατουσάκια να βουτάνε για πρώτη φορά στα γαλάζια νερά.

Από πόσο μηνών όμως μπορούμε να βάζουμε άφοβα το μωράκι μας στη θάλασσα;

- Ας ξεκινήσουμε όμως από κάτι βασικό: Από τα νερά της θάλασσας.

Πόσο καθαρά είναι; Γιατί εάν είναι γεμάτα μικρόβια, ας μην μιλήσουμε για τα πλαστικά που επιπλέουν σε κάποιες από τις θάλασσές μας, μάλλον δεν είναι η καλύτερη επιλογή ούτε για το μωράκι ούτε για εσένα. Το καταλαβαίνεις. 

- Μετά τους 4 μήνες, μπορείς να βάλεις το μωρό στη θάλασσα, αφού πρώτα έχει εξοικειωθεί με το νερό, είτε μέσω μιας πισινούλας στο σπίτι είτε με δειλά βηματάκια στην ακροθαλασσιά. 

- Τα μωρά δεν φοβούνται το νερό, εμείς είμαστε που διστάζουμε να τα βάλουμε μέσα. Εκείνα βρίσκονται στο περιβάλλον που ζούσαν για 9 μήνες, μην το ξεχνάς.

- Βάζουμε πάντα αντηλιακό και καπέλο, ενώ δεν αφήνουμε το μωράκι μας για πάνω από ένα τέταρτο εάν είναι μικρότερο του ενός έτους. 

- Τέλος, εάν δεις ότι το μωρό αρνείται να μπει, μην το πιέσεις. Πάρτο αγκαλίτσα και δοκιμάστε να μπείτε μαζί ή απλά βρέξε τα ποδαράκια του και βγείτε έξω. 
  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares