Μαμά, είναι καθαρή η θάλασσα;

3 σημάδια για να σιγουρευτείς ότι είναι

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Συνήθως πηγαίνετε στην αγαπημένη σας παραλία και τα παιδιά ευχαριστιούνται μπάνιο! Και εσύ βέβαια! Μόνο που καμιά φορά, οι συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν και ίσως ο δρόμος μας βγάλει κάπου αλλού. Σε μια θάλασσα για την οποία δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι είναι καθαρή...

Πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε; Αυτά είναι τα 3 σημάδια που αποδεικνύουν ότι τα νερά της θάλασσας είναι καθαρά και ασφαλή για τα παιδάκια μας: 

1. Έχει τσούχτρες ή αχινούς: Αυτά τα θαλάσσια είδη για να ζήσουν έχουν ανάγκη από τα καθαρά νερά. Έτσι, εάν δεις ότι υπάρχουν αχινοί ή τσούχτρες, ξέρεις ότι όλα είναι καλά και τα νερά κατάλληλα για μπάνιο.

2. Έχει φύκια: Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλα τα φύκια! Για να σιγουρευτείς ότι η θάλασσα είναι καθαρή, πρόσεξε το χρώμα και το είδος των φυκιών και αναζήτησε τα λιβάδια «ποσειδώνια», που έχουν σκούρο πράσινο χρώμα και πλατύ φύλλο. Aν όμως δεις ένα είδος φυκιού, το ulva, που μοιάζει με φύλλο μαρουλιού, είναι ένδειξη η θάλασσα μάλλον δεν είναι κατάλληλη για μπάνιο. 

3. Έχει θαλάσσια ρεύματα: Καθώς το νερό ανανεώνεται συνεχώς μέσω των ρευμάτων, απαλλάσσεται από τους μολυσματικούς ή ρυπογόνους παράγοντες. Κολυμπήστε άφοβα! Προσοχή, όμως, μην σας παρασύρουν τα ρεύματα... 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares