Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Κρυολόγημα και διαζύγιο: Τι σχέση έχουν;

Είσαι παιδί χωρισμένων γονιών; Πρέπει να μάθεις γι' αυτή την έρευνα.



Ένα διαζύγιο μπορεί από τη μία να είναι ό,τι πιο κοινό μπορείς να ακούσεις πλέον, από την άλλη για την οικογένεια που το βιώνει, τους γονείς αλλά και τα παιδιά οι επιπτώσεις μπορεί να είναι τεράστιες για την υπόλοιπη ζωή τους.

Και όχι μόνο σε ψυχολογικό επίπεδο, το οποίο είναι και το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό, αλλά και σε σχέση με την υγεία του παιδιού.

Αυτό έδειξε μια έρευνα, σύμφωνα με την οποία όσων οι γονείς χωρίζουν και κόβουν για πάντα την επικοινωνία μεταξύ τους, τείνουν μεγαλώνοντας να είναι πιο επιρρεπείς στον ιό του κρυολογήματος.

Μάλιστα, έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να τον κολλήσουν σε σύγκριση με τα παιδιά των οποίων οι γονείς είναι ευτυχισμένοι μαζί ή ακόμα και όσων ναι μεν έχουν χωρίσει αλλά έχουν διατηρήσει την επαφή.

Πού οφείλεται αυτό; Οι ειδικοί της αμερικανικής αυτής έρευνας λένε ότι ο αυξημένος κίνδυνος αποδίδεται κατά βάση στο ψυχολογικό στρες που επιδρά στο ανοσοποιητικό σύστημα. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας Σέλντον Κοέν: «Τα ευρήματά μας δείχνουν τις σημαντικές επιπτώσεις που έχει μακροπρόθεσμα για το ανοσοποιητικό σύστημα μια πρώιμη οικογενειακή σύγκρουση. Δείχνουν επίσης ότι όλα τα διαζύγια δεν είναι ίδια, καθώς η συνεχιζόμενη επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς αποτελεί ανάχωμα για τις δηλητηριώδεις συνέπειες του χωρισμού πάνω στην μελλοντική υγεία των παιδιών». 

Συνεπώς, όταν δεν είμαστε ευτυχισμένοι με τον σύντροφό μας, όχι, δεν μένουμε μαζί του «για τα παιδιά», όπως έλεγαν παλιά. Χωρίζουμε, αλλά χωρίζουμε πολιτισμένα και τότε ναι, κάνουμε κάτι «για τα παιδιά»: Διατηρούμε τις επαφές! Για το καλό τους. Αυτό δεν θέλουμε όλοι οι γονείς; 
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μυήσετε τα παιδιά στην τέχνη του χορού και ποια τα οφέλη που τους προσφέρει

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο «Η Μαγεία του Μπαλέτου» των εκδόσεων Φουρφούρι

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας