Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Ακούει το μωρό από την κοιλιά;

Mύθος ή αλήθεια;



Οδηγείς στην κεντρική λεωφόρο και ξαφνικά ο μπροστινός σου φρενάρει απότομα! Μπορεί να είσαι έγκυος αλλά τα αντανακλαστικά σου λειτουργούν άψογα, ευτυχώς, και έτσι φρενάρεις κι εσύ από πίσω του.

Την επόμενη ακριβώς στιγμή το μωρό σου δίνει μια γερή κλωτσιά στην κοιλιά σου, και σκέφτεσαι ότι θα γίνει καλός/ή οδηγός! Ή ποδοσφαιριστής, ή κάτι άλλο τέλος πάντων που σχετίζεται με λακτίσματα. 

Το ξέρεις ότι το μωρό σου ακούει ακριβώς το τι γίνεται; Ναι, έχει ακούσει και την ωραιότατη βρισιά που ξεστόμισες αυθόρμητα... 

Άκου τώρα:

- Το εσωτερικό αυτί είναι το μοναδικό αισθητήριο όργανο που αναπτύσσεται πλήρως πριν από τη γέννηση, ενώ στο μέσο της εγκυμοσύνης φτάνει στο ενήλικο μέγεθός του! 

- Το μωρό αρχίζει να αντιλαμβάνεται τους ήχους γύρω στα μισά του δευτέρου τριμήνου. Συγκεκριμένα, η ακοή αναπτύσσεται γύρω στην 28η εβδομάδα, και καθώς περνάνε οι εβδομάδες, οι ήχοι αρχίζουν να γίνονται πιο καθαροί ενώ φτάνουν λίγο πιο καθαρά στα αφτάκια του και ενδεχομένως ξεχωρίζει όσες φωνές ακούει πιο τακτικά.

- Φτάνοντας στο τέλος της κύησης, στην 35η εβδομάδα, η ακοή του μωρού είναι πλέον ολοκληρωμένη. Σκέψου ότι τα τοιχώματα της μήτρας και η κοιλιά έχουν διασταλεί και έχουν γίνει λεπτότερα, και κατά συνέπεια οι ήχοι περνάνε ευκολότερα στο μωρό και είναι πιο έντονοι.

Για αυτό, και νιώθεις ότι αντιδρά άμεσα σε έναν δυνατό ήχο, σε έναν κρότο, σε δυνατή μουσική ή συναγερμό! Την ακούει, κανονικά. 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.