4 πρέπει που κάθε μαμά οφείλει να σέβεται

Κυρίως όταν έχει μωράκι.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Κανόνες, πρέπει, μη... Πόσα έχεις ακούσει από τη στιγμή που έγινες μαμά! Με τον καιρό καταλαβαίνεις ότι κάποια από αυτά ισχύουν ενώ σε κάποια άλλα επιτρέπεται να είσαι πιο χαλαρή.

Κι όμως υπάρχουν 4 πρέπει που καλό είναι να ακολουθείς πιστά, χωρίς παρεκκλίσεις:

1. Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς καρεκλάκι στο αυτοκίνητο
Αλλιώς, καλύτερα να μην βάλεις καθόλου το παιδί μέσα! Οι έρευνες λένε ότι ένα σωστά τοποθετημένο παιδικό καρεκλάκι αυτοκινήτου μειώσει την πιθανότητα θανάτου σε ατύχημα κατά 71%. Και φυσικά, δεν βάζουμε ποτέ τα παιδιά στο μπροστινό κάθισμα!

2. Πρέπει να αποφεύγεις να δίνεις ασπιρίνη στο παιδί
Ισχύει. Ο παιδίατρος μπορεί να σου πει ακριβώς τι να δώσεις στο παιδί όταν αρρωσταίνει. Εκτός κι αν είσαι εσύ γιατρός και ξέρεις. Πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι η λήψη ασπιρίνης στα παιδιά σε περίπτωση αρρώστιας έχει συνδεθεί με το σύνδρομο Reye, μια σπάνια αλλά πολύ σοβαρή κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του εγκεφάλου ή ακόμα και στο θάνατο.

3. Δεν πρέπει να καπνίζεις κοντά στο παιδί
Δεν πρέπει να καπνίζεις γενικώς αλλά αυτό είναι σίγουρα ένα δικό σου θέμα. Μόνο που όταν το κάνεις κοντά στο παιδί το εκθέτεις σε κίνδυνο να εμφανίσει προβλήματα υγείας όπως άσθμα ή μόλυνση στα αυτιά.

4. Δεν πρέπει να αφήνεις μόνο του το μωρό στην μπανιέρα
Ακόμα και μια ελάχιστη ποσότητα νερού μπορεί να είναι επικίνδυνη για το μωράκι σου. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα μικρά παιδιά και τη θάλασσα- δεν τα αφήνουμε μόνα τους σε καμία περίπτωση. 
 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares