Γιατί τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται νωρίς

4 λόγοι γιατί τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται νωρίς. Στο κρεβάτι τους, πριν τις 9μ.μ.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Συνήθισαν τα ξενύχτια του καλοκαιριού, όταν έπαιζαν στην αυλή ανέμελα. Συνήθισαν το πρωινό ξύπνημα και το χουζούρι χωρίς ξυπνητήρι. Χα, και μεις οι γονείς, το ίδιο. 

Τι γίνεται όμως τώρα που πρέπει να ξαναμπούμε σε πρόγραμμα; Τι ώρα πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά και μήπως είναι υπερβολικοί όσοι τα βάζουν στο κρεβατάκι τους από τις 8;

Μάλλον ξέρουν κάτι που δεν γνωρίζουμε όσοι αφήνουμε τα παιδιά να βλέπουν τηλεόραση μέχρι αργά. Ξέρουν τους 4 λόγους που ένα παιδί πρέπει να έχει κοιμηθεί έως τις 9 το βράδυ.

Γιατί το παιδί πρέπει να κοιμάται νωρίς:

1. Βελτιώνεται ο ρυθμός ανάπτυξής του, και αυτό γιατί η αυξητική ορμόνη βρίσκεται στο απόγειό της στις 10, 12 και 2 το βράδυ, με την προϋπόθεση το παιδί να κοιμάται και όχι να ξενυχτάει.

2. Όταν πάει νωρίς για ύπνο, το παιδί κοιμάται με μεγαλύτερη ευκολία. Και αυτό καταρρίπτει τον μύθο που πιστεύουν πολλοί γονείς: Όσο πιο αργά πάει για ύπνο, τόσο πιο πτώμα θα είναι, και έτσι θα κοιμηθεί στο πιτς φυτίλι.

3. Βοηθά την υγεία του σε μελλοντικό επίπεδο, και αυτό αφορά στην παχυσαρκία αλλά και στη νόσο του Αλτσχάιμερ.

4. Όταν τα παιδιά πάνε νωρίς για ύπνο, έχουν καλύτερη σχολική απόδοση. Απολύτως λογικό, αφού τα παιδιά χορταίνουν ύπνο, όπως λέμε, ξεκουράζεται σώμα και πνεύμα και έτσι συγκεντρώνονται ευκολότερα στο σχολείο. 

(Σημείωση: Οι ώρες ύπνου εξαρτώνται πρωτίστως από την ηλικία του παιδιού). 

Γι' αυτούς τους λόγους, λοιπόν, τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται νωρίς.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares