3 φορές που πρέπει να συμβουλεύσεις άλλες μαμάδες

Τότε και μόνο τότε, πρέπει να δώσεις τα tips σου.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μέσα από τη δουλειά μας διαβάζουμε πολλά, μαθαίνουμε ακόμα περισσότερα, και φροντίζουμε να μην παραπλανούμε τον κόσμο. Κυρίως σε θέματα όπως η υγεία και το παιδί, οφείλουμε να παραδεχόμαστε ότι είμαστε απλώς δημοσιογράφοι, και ότι εάν κάποιος χρειάζεται μια έγκυρη συμβουλή και καθοδήγηση για την περίπτωσή του, οφείλει να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό.

Γιατί στα λέω αυτά; Γιατί βλέπω ότι όλες μας γινόμαστε ειδικοί με κάθε αφορμή. Και οι μαμάδες, ω, οι μαμάδες, τα ξέρουμε όλα! Και δεν χάνουμε ευκαιρία να δίνουμε τις «πολύτιμες» συμβουλές μας σε άλλες μαμάδες.

Καμιά φορά είναι χρήσιμες, και μας λύνουν τα χέρια, άλλες όμως οι πολύτιμες συμβουλές είναι σκέτος άνθρακας. 

Υπάρχουν όμως 3 περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να μιλήσεις και να μεταδώσεις γνώση και εμπειρία:

1. Όταν σε ρωτάνε ευθέως:

Πώς κατάφερες να κάνεις το παιδί να κοιμάται όλο το βράδυ; Πώς τα πήγες με τον θηλασμό; Πώς έβγαλε την πιπίλα; Πότε μίλησε; Ας μην ξεχνάμε ότι το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και αντιδρά με τον δικό του τρόπο. Καλό είναι όμως να πεις στη μαμά που σε ρωτάει πώς τα έζησες εσύ και πώς λειτούργησαν (ή όχι) όλα με σένα και το δικό σου παιδί. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και κανόνας για όλα τα παιδιά του κόσμου.

2. Όταν ακούς μια μαμά να παραπονιέται για μια δυσκολία και εσύ έχεις βρει το τέλειο κόλπο:

Από το φαγητό του παιδιού στο σχολείο, τη δυσκολία του να δέσει τα κορδόνια μέχρι την οργάνωση των μαθημάτων του και την "κακή" δασκάλα, μπορεί να έχεις ανακαλύψει κάποιο απίστευτο κόλπο για να βρίσκεις λύση. Μοιράσου το. Μπορεί να δουλέψει και σε άλλες μαμάδες. 

3. Όταν βρίσκεσαι μπροστά σε μια κατάσταση κινδύνου:

Βλέπεις για παράδειγμα ένα παιδάκι να έχει σκαλώσει σε ένα παιχνίδι στην παιδική χαρά και η μαμά του δεν το έχει δει. Το λες. Βλέπεις ένα μωρό σχεδόν να έχει ξεγλυστρίσει από το καρότσι του ενώ η μαμά του ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ. Το λες. Ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια των παιδιών μάς αφορά όλες.

Για να μην πούμε για τους/τις οδηγούς που βάζουν τα παιδιά στο μπροστινό κάθισμα ή στο μηχανάκι χωρίς κράνος. Έξαλλη γίνομαι η μάνα! Να μην μιλήσω; 
 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares