Αυτή η μουσική κάνει καλό στα παιδιά

Ρετρό διάθεση, πολλαπλά οφέλη.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Τη λατρεύουν από την κοιλιά κιόλας. Τα ηρεμεί, τα ξεσηκώνει, τους προσφέρει χαρά και ελευθερία έκφρασης. Ο υπέροχος κόσμος της μουσικής προσφέρει τόσα θετικά στα παιδιά.

Ποιο όμως είδος μουσικής είναι το πλέον κατάλληλο για την ανάπτυξή τους; Ποιος ρυθμός είναι ικανός να επηρεάσει τον εγκέφαλό τους;

Σύμφωνα με μελέτη, δείχνει ότι το να ακούν τα παιδιά μουσική με ρυθμό βαλς και το να χτυπούν ρυθμικά με τους γονείς τους πάνω στην μελωδία βελτιώνει την επεξεργαστική ικανότητά τους με τους ήχους ενώ βοηθά στην ομιλία τους.

Για τις ανάγκες της μελέτης επιλέχθηκαν τυχαία 39 μωρά ηλικίας 9 μηνών. 
Τα 19 από τα μωρά, που ήταν η ομάδα ελέγχου, έπαιξαν με τα παιχνίδια τους κατά τη διάρκεια των δώδεκα 15λεπτων συνεδριών μέσα σε ένα μήνα. 
Τα υπόλοιπα 20 μωρά άκουγαν μουσική ενώ παράλληλα ένας ερευνητής τα ακουμπούσε με παλμούς στον ρυθμό της μουσικής.

Τα τραγούδια ήταν σε τριπλό μέτρο (όπως δηλαδή το βαλς) το οποίο είναι σχετικά δύσκολο για τα μωρά και για αυτόν ακριβώς το λόγο επιλέχθηκε.

Μια εβδομάδα μετά, τα μωρά υποβλήθηκαν σε τομογραφίες εγκεφάλου και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εγκέφαλοι των μωρών που εκτέθηκαν στο άκουσμα της μουσικής ήταν σε καλύτερη θέση να ανταποκριθούν στις διαταραχές στην ομιλία και τον ρυθμό της μουσικής, σε σύγκριση με τα μωρά της ομάδας ελέγχου.

Ας βάλουμε, λοιπόν, ένα βαλσάκι να το ακούσουμε μαζί με τα παιδιά μας!
 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares