Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

8 εύκολοι τρόποι για να το πείσεις να πλύνει τα χέρια του!

Θέλει τρόπο.


Μαρία Μυλωνά

1. Τα μικρά παιδιά μπορεί να δυσκολεύονται να φτάσουν το νιπτήρα για να πλύνουν τα χέρια τους. Διευκολύνετε την κατάσταση, τοποθετώντας ένα σκαμνάκι στο οποίο θα μπορεί να ανέβει το παιδί, όμως φροντίστε να το έχετε πάντα υπό την επίβλεψή σας.  

2. Κάντε πιο διασκεδαστική την εμπειρία για το παιδί, αγοράζοντας αντλίες με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, κρεμοσάπουνο με διαφορετικά αρώματα και χρωματιστές πετσέτες.

3. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι για να απαλλαγούμε από το 90% των μικροβίων πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Για να μην φανεί σαν αιωνιότητα στο παιδί σας, τραγουδήστε μαζί του ένα σύντομο παιδικό τραγουδάκι για να περάσει η ώρα.

4. Δημιουργήσετε μαζί μια αφίσα που δείχνει τα βήματα του πλυσίματος των χεριών. Εάν το παιδί σας δεν μπορεί ακόμα να διαβάσει, ζωγραφίστε τα σκίτσα ή κόψτε φωτογραφίες από περιοδικά για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο κολάζ!

5. Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν βλέποντας αυτό που κάνουν οι άλλοι. Επιπλέον, τους αρέσει να μιμούνται τις πράξεις της μαμάς και του μπαμπά. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι σας βλέπουν να πλένετε τακτικά τα χέρια σας και φροντίστε να τους εξηγήσετε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

6. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την επανάληψη και την υποστήριξη. Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν ανταποκριθούν με επιτυχία την πρώτα φορά, φροντίστε να τα ενθαρρύνετε να προσπαθήσουν ξανά.

7. Μιλήστε τους για τα μικρόβια και τις ασθένειες. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν γιατί είναι σημαντικό το πλύσιμο των χεριών. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ιστορίες τρόμου και να τα τρομοκρατήσετε. Μιλήστε τους ξεκάθαρα, όπως θα μιλούσατε σε κάποιον ενήλικα.

8. Δημιουργήστε συγκεκριμένες ρουτίνες όσον αφορά το πλύσιμο των χεριών, στις οποίες τα παιδιά έχει αποδειχθεί ότι ανταποκρίνονται σχετικά εύκολα. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν πότε πρέπει να πλένουν τα χέρια τους, για παράδειγμα μετά από τη χρήση της τουαλέτας, πριν το φαγητό, μετά το παιχνίδι με τα κατοικίδια ζώα.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

22 καίριες ερωτήσεις που είναι καλύτερο να κάνετε στο παιδί σας αντί για «Πώς ήταν το σχολείο;»

Αυτές οι ερωτήσεις έχουν σχεδιαστεί για να ανοίξουν πιο ουσιαστικό διάλογο με το παιδί σας σχετικά με τη σχολική του εμπειρία

ΠΑΙΔΙ

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι

Μπες σε χριστουγεννιάτικη διάθεση με το πιο όμορφο παραμύθι

ΠΑΙΔΙ

Τα προικισμένα μωρά του Δεκεμβρίου

Μερικά ενδιαφέροντα δεδομένα για όσα μωρά γεννιούνται τον πρώτο μήνα του χειμώνα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου

Φροντίστε μέχρι το τέλος του μήνα να μην γίνετε εγωκεντρικοί και ζηλιάρηδες

ΣΙΝΕΜΑ

Vinyl: Όταν ο Jagger συνάντησε τον Scorsese στην τηλεοπτική οθόνη

Με αφορμή την επιστροφή των Rolling Stones στη δισκογραφία και του Martin Scorsese στη μεγάλη οθόνη, μια ωδή σε μια τηλεοπτική σειρά που κόπηκε πολύ νωρίς.

SINGLES

Μερικές συνήθειες που δείχνουν ότι δεν το έχετε με την πειθαρχία

Η έλλειψη πειθαρχίας εμφανίζεται με πολλούς τρόπους, δείτε τους σημαντικότερους