«Δεν σε αγαπώ!» και άλλα 4 λάθος «δεν» 


Τι να μην λες ποτέ στο παιδί σου!

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μια λάθος φράση που μπορεί να ξεστομίσεις πάνω στα νεύρα σου, αρκεί για να κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στην παιδική ψυχούλα. Και καμιά φορά ούτε η συγνώμη είναι αρκετή να το γιατρέψει. 

Για αυτό υπάρχουν οι ανάσες. Πάρε πολλές και βαθιές πριν μιλήσεις, όσο έξαλλη κι αν έχεις γίνει.

Και ποτέ μην πεις στο παιδί σου κάτι από τα παρακάτω:

1. Δεν σε αγαπάω
Έκανε πάλι ζημιά; Σε έφερε εκτός εαυτού; Ό,τι και να έγινε, σίγουρα το αγαπάς. Γιατί να το πληγώσεις και να το γεμίσεις με απέραντη θλίψη; Η χειρότερη φράση που μπορεί να πει ένας γονιός στο παιδί του είναι αυτή.

2. Δεν πονάς
Έπεσε, χτύπησε, μάτωσε ή απλά σκουντούφλησε κάπου. Και πονάει. Δείξτου τρυφερότητα, αυτό είναι που ζητάει από εσένα. Παιδί είναι, δεν είναι ατρόμητος μαχητής. 

3. Δεν θα ξαναπάμε βόλτα
Γιατί το απειλείς; Δεν θα σε ξαναβγάλω έξω, δεν θα σου ξαναπάρω παγωτό, δεν θα ξαναδείς τους φίλους σου, δεν θα ξαναδείς τηλεόραση. Πολλά δεν που ίσως τα λες πάνω στα νεύρα σου και δεν έχεις σκοπό να τηρήσεις. 

4. Δεν είσαι καλό παιδί
Υπάρχουν άπειροι τρόποι να εξηγήσεις στο παιδί τι έκανε λάθος και γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνει. Οι ταμπέλες είναι περιττές και κολλάνε πάνω στα παιδιά σαν βδέλλες. 

5. Δεν θα έρθει ο πατέρας σου, θα σου πω εγώ
Απίστευτος εκφοβισμός που δείχνει ότι ναι μεν κάτι πήγε στραβά αλλά εσύ δεν έχεις τον έλεγχο της κατάστασης, δεν μπορείς να την χειριστείς και ο πατέρας είναι ο μόνος που θα τα καταφέρει. Με αυτό τον τρόπο γίνεσαι εσύ αναξιόπιστη και ο μπαμπάς μπαμπούλας.  
 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares