Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

4 ιδέες για να μην γίνει βαρετό το Πάσχα στο χωριό

Πάρε το παιδί και κάντε το like a local.



Οι γονείς πετάμε τη σκούφια μας για να περάσουμε αυτές τις μέρες στα πάτρια εδάφη. Ανακαλούμε, βλέπεις, τα παιδικά μας χρόνια και μόνο αυτό αρκεί για να νιώσουμε όμορφα. 

Τι γίνεται όμως όταν πάμε μαζί με τα παιδιά μας στο χωριό; Υπάρχει περίπτωση να βαρεθούν; Αμαρτία και μόνο να το σκεφτείς.

Η περίσταση σού δίνει την ευκαιρία να προσφέρεις στα παιδιά σου άπειρα ερεθίσματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους αφιερώσεις λίγο χρόνο:

1. Κάνετε μια μεγάλη βόλτα στο χωριό. Εάν είναι μικρό, το πολύ να σας πάρει μισή ωρίτσα. Εάν είναι κεφαλοχώρι, μπορείτε να το γυρίσετε μισό τη μία μέρα, μισό την άλλη. Βάλτε αθλητικά και καπέλα και ξεκινήστε την εξερεύνηση. Δείξε στο παιδί σου τη φύση, περιδιαβείτε τα δρομάκια, ανεβείτε λόφους, κατεβείτε πλαγιές, μπείτε σε αυλές, δεχτείτε τα κεράσματα.

2. Φέρε τα παιδιά σου σε επαφή με τα ζώα που έχει η γιαγιά ή κάποια άλλη γειτόνισσσα. Το να ταϊσουν το προβατάκι (αυτό που τη γλύτωσε), να δουν τις αγελάδες να βόσκουν, να κρυφοκοιτάξουν στο κοτέτσι, να ανέβουν στο κάρο ή στο τρακτέρ του παππού μπορεί για σένα να είναι κάτι απλό, για τα παιδιά όμως της πόλης αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία. 

* Πάρτε μαζί σας στο χωριό και το νέο βιβλίο της Key Books "Η γιαγιά μας η καλή έχει ζώαααργκ", του Θοδωρή Τσεκούρα σε απίθανη εικονογράφηση από το Bob Studio, και θα ξεκαρδιστείτε!
 

giagia_book.jpg
 

3. Η γιαγιά θα βάψει τα αυγά, θα φτιάξει τα τσουρέκια, θα ανοίξει και φύλλο για πίτες. Ευκαιρία να τη βοηθήσετε και να συμμετάσχετε στα έθιμα του τόπου. Η γιαγιά όμως θα συνεχίσει κανονικά και τις καθημερινές της υποχρεώσεις. Θα πάει στο κτήμα να ποτίσει και να ταϊσει τα ζώα, θα ασβεστώσει, θα πλύνει, θα καθαρίσει. Ας τη βοηθήσουμε όσο μπορούμε και σε αυτά!

4. Όσο η σούβλα γυρίζει, τα παιδιά μπορούν να παίζουν ανέμελα στους δρόμους του χωριού και να γνωρίσουν και άλλα παιδάκια που είτε μένουν εκεί είτε έχουν έρθει από την πόλη για λίγες μέρες. Είναι πάντα ωραίο στο χωριό να έχεις φίλους.  

Έτσι θα έχεις δημιουργήσει κι εσύ τις πιο όμορφες αναμνήσεις για τα δικά σου παιδιά και θα έρθεις σε επαφή με την παιδικότητά σου. 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα