4 πράγματα που μας λένε λάθος για τον θηλασμό - AllYou.gr

Search

 

4 πράγματα που μας λένε λάθος για τον θηλασμό

Για να μην στεναχωριέσαι άδικα.

> ΠΑΙΔΙ ::
12 Αυγούστου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όταν θηλάζεις για πρώτη φορά, ω, ναι, μιλάμε για ένα υπέροχο, μοναδικό συναίσθημα. Επίσης μιλάμε για άγχος, κλάματα, αγωνία. 

Δεν είναι πάντα ο θηλασμός εύκολος. Και δεν είναι μόνο αυτό που έχεις να διαχειριστείς αλλά και οι συμβουλές από τις φίλες σου, τη μαμά σου, την πεθερά σου. Συμβουλές που άλλοτε θα σου φανούν χρήσιμες, και άλλοτε σκέτη αποτυχία.

Δες εδώ ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες λάθος συμβουλές που μας δίνουν για τον θηλασμό:

1. Βάλε πρόγραμμα:

Η αλήθεια είναι ότι το ίδιο το μωρό θα καθορίσει το πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες του. Γενικότερα, το να είσαι με το ρολόι στο χέρι, δεν βοηθάει. Μάλλον σε αγχώνει.

2. Δεν έχεις πολύ γάλα, δώστου συμπλήρωμα:

Όλα τα μωράκια όταν γεννιούνται χάνουν βάρος. Και όλες οι μαμάδες τις πρώτες μέρες έχουν ελάχιστο γάλα, το πρωτόγαλα. Τόσο όσο χρειάζεται το μωρό, η φύση έχει προνοήσει. Στη συνέχεια παρακολουθείς το βάρος του μωρού και ο παιδίατρός σου θα σου πει εάν θα χρειαστεί ξένο γάλα ή όχι.

3. Βάλτου πιπίλα να ηρεμήσει:

Η πιπίλα καλό είναι να αποφεύγεται όσο καιρό θηλάζεις το μωρό γιατί το εμποδίζει να κάνει τις σωστές θηλαστικές κινήσεις.

4. Ο θηλασμός πονάει:

Μάλλον κάτι δεν γίνεται σωστά, και σε αυτή την περίπτωση μια μαία που θα έρθει στο σπίτι θα μπορέσει να σε καθοδηγήσει σωστά. 


 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Παιδιά παίζουμε εκλογές;

Σας βρήκαμε τι θα κάνετε το απόγευμα της Κυριακής

Βρεφικό μασάζ

Το καλύτερο δώρο για το μωράκι σας!