Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Τα 4 απαραίτητα ραντεβού του Σεπτεμβρίου

Το check up του μικρού μαθητή.



Πέρασε καιρός από τότε που η κόρη μου άρχισε να διαμαρτύρεται για την όρασή της. Πρόσεξες αυτό το «πέρασε καιρός», έτσι; Γιατί, το ομολογώ, αμέλησα να κλείσω ραντεβού με οφθαλμίατρο. 

Σίγουρα δεν είμαι η μόνη, χωρίς αυτό φυσικά να αποτελεί δικαιολογία. Σε καμία περίπτωση. Ας μην συνεχίσω με τις ενοχές της μάνας.

Ας δούμε παρέα, απανταχού μαμάδες, σε ποιους γιατρούς πρέπει να πάμε τα παιδιά μας πριν τον αγιασμό ή έστω μέχρι τον Οκτώβριο που θα ξεκινήσουν και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες:

1. Στον παιδίατρο:
Εάν το παιδί σου θελήσει να γραφτεί σε κάποιο άθλημα, θα πας ούτως ή άλλως για να πάρεις το σχετικό πιστοποιητικό. Αφορμή για να συζητήσετε για τυχόν εμβόλια σε εκκρεμότητα, για σωστή διατροφή και άσκηση, και να προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού. 
Ο παιδίατρος πιθανότατα να σας γράψει ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις που πρέπει να κάνει το παιδί. Ανάμεσα στις τιμές που πρέπει να ερευνηθούν, και ο έλεγχος του σιδήρου, βασικός για όλα τα παιδιά αλλά ιδίως για τα κορίτσια σε φάση προεφηβείας- εφηβείας. 
Ο ίδιος γιατρός θα σας συστήσει να πάτε και...

2. Στον καρδιολόγο
Κυρίως εάν το παιδί κάνει κολύμβηση, παίζει μπάλα, κάνει στίβο ή και άλλα αθλήματα, μια εξέταση από τον καρδιολόγο θεωρείται απαραίτητη. Ούτως ή άλλως θα ζητηθεί σχετική βεβαίωση υγείας για να γραφτεί το παιδί στο άθλημά του. 

3. Στον οφθαλμίατρο
Επίσκεψη που πρέπει να γίνεται πριν καν το παιδί γραφτεί στην Α’ Δημοτικού. Εάν εσύ ή ο άντρας σου έχετε τα θεματάκια σας από μικροί με την όρασή σας, είναι πολύ πιθανό να έχετε κληρονομήσει αυτά τα προβλήματα και στο παιδί σας. Τα περισσότερα παιδιά έχουν προβλήματα όρασης από πολύ μικρά, χωρίς μάλιστα να το αντιληφθεί κανένας, γεγονός που καθυστερεί πολύ αυτή την πλέον απαραίτητη επίσκεψη. 

4. Στον ΩΡΛ
Στον γιατρό που πηγαίνουμε το παιδί όταν του πονέσουν πολύ τα αυτάκια του ή όταν ταλαιπωρείται από ωτίτιδες. Κι όμως το τσεκάρισμα της ακοής κάθε παιδιού είναι βασικό για την περαιτέρω ανάπτυξή του, την επίδοσή του στο σχολείο και φυσικά την κοινωνικότητά του.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Μωρά του Μαΐου, φωτεινά σαν ηλιαχτίδες – δες σε τι ξεχωρίζουν

Όσοι γεννιούνται τον Μάιο ξέρουν, μεταξύ άλλων, να χαίρονται τη ζωή και να είναι δημιουργικοί

ΠΑΙΔΙ

Πώς να κρατήσετε τα παιδιά δημιουργικά απασχολημένα στις διακοπές του Πάσχα

Αξιοποιήστε τον κοινό χρόνο των εορτών και χαρίστε στα παιδιά όμορφες αναμνήσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα