Πόσο έτοιμη είσαι για την πρώιμη εφηβεία; - AllYou.gr

Search

 

Πόσο έτοιμη είσαι για την πρώιμη εφηβεία;

Όταν το κοριτσάκι σου δεν είναι πια κοριτσάκι.

> ΠΑΙΔΙ ::
09 Οκτωβρίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όταν το παιδί σου είναι μόλις 8 ετών δεν σου περνά καν η σκέψη από το μυαλό ότι μπορεί να μπει στην εφηβεία. Είναι ακόμα πολύ νωρίς.

Ξέρεις όμως ότι υπάρχει και η πρώιμη εφηβεία, το στάδιο εκείνο δηλαδή στο οποίο το ανώριμο σεξουαλικά παιδί γίνεται ένας ικανός για αναπαραγωγή ενήλικας;

Το παιδί μου; θα πεις. Το κοριτσάκι μου το μικρό; Ναι, αυτό. Που πήρε 5 πόντους μέσα στο καλοκαίρι, που το στήθος του άρχισε να μεγαλώνει, που άρχισε να βγάζει τριχούλες στο εφηβαίο.
Οι γιατροί λένε ότι η εμμηναρχή εμφανίζεται σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη διόγκωσης του στήθους. 

Και ενώ η εφηβεία εμφανίζεται στα κορίτσια μεταξύ 8 και 13 ετών, όλα τα παραπάνω συμπτώματα ενδέχεται να ξεκινήσουν νωρίτερα, πριν τα 8 τους δηλαδή χρόνια. 

Τι πρέπει να κάνουμε οι μαμάδες;

Να πηγαίνουμε τακτικά το παιδί μας στον παιδίατρο για εξέταση. Γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν πλέον περνά η περίοδος με τα πολλά εμβόλια, και εάν δεν έχουμε να πάρουμε κάποια ιατρική βεβαίωση για το σχολείο ή τη γυμναστική, δεν θα σκεφτούμε να κλείσουμε ένα ραντεβού. Και έτσι, από μια ηλικία και μετά οι εξετάσεις γίνονται ολοένα και πιο αραιές.

Και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις οικογένειες. Για αυτό, σου λέω, στον παιδίατρο και όλα θα πάνε μια χαρά. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Urban αντίσκηνα

Εναλλακτική κατασκήνωση για τα τσικό στον Ελληνικό Kόσμο

Summer trends ‘19

Το καλοκαίρι ξεκίνησε με τις πιο fashion επιλογές για τα πιτσιρίκια μας

Τα 5 καλοκαιρινά "μη" των μαμάδων

... που όλοι τα μισούσαμε, αλλά τελικά ήταν τόσο σοφά