Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

6 οικογενειακοί κανόνες για το τηλε-κοντρόλ

Βλέπει και το δικό σου παιδί το τάλεντ το σόου;



Πόσα και πόσα έχουν γραφτεί και επισημανθεί από τους ειδικούς σχετικά με την παρακολούθηση της μικρής οθόνης από τους μικρούς θεατές. Και; Τι συμβαίνει μετά από όλα αυτά; Βλέπεις ακόμα και μωράκια να τα βάζουν στον καναπέ και να παρακολουθούν τηλεόραση μαζί με τα μεγαλύτερα αδερφάκια τους και τους γονείς. Τέλεια. 

Ας θυμηθούμε ορισμένους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί κάθε οικογένεια σε σχέση με την τηλεόραση:

1. Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να έχουν δική τους τηλεόραση στο δωμάτιό τους. Γενικά, η οθόνη ας μην μπαίνει στις κρεβατοκάμαρες, μικρών ή μεγάλων.

2. Μην κολλάς εσύ με τις αγαπημένες σου εκπομπές ενώ την ίδια στιγμή κάνεις παρατήρηση στο παιδί σου ότι βλέπει πολλή τηλεόραση. Εσύ δίνεις το παράδειγμα, μην το ξεχνάς. 

3. Δεν βλέπουμε ποτέ τηλεόραση όταν τρώμε όλοι μαζί ή όταν συζητάμε. Εδώ δεν πιάνεται το να καθίσει π.χ. η οικογένεια με μερικά μπολ ποπ-κορν και να δει μια ωραία ταινία. 

4. Δεν βλέπουν τα παιδιά τηλεόραση όταν διαβάζουν. Ή μάλλον όταν κάνουν ότι διαβάζουν.

5. Δεν αφήνουμε μόνα τα παιδιά να παρακολουθούν σίριαλ ή τάλεντ σόους. Τουλάχιστον καθόμαστε μαζί τους να σχολιάσουμε, να συζητήσουμε. Στην καλύτερη περίπτωση, προτιμάμε μόνο παιδικά προγράμματα ή οικογενειακές σειρές.

6. Δεν θεωρούμε την τηλεόραση και την καθιστική ζωή διασκέδαση. Δίνουμε στα παιδιά μας εναλλακτικές και τα ωθούμε στην άθληση και στο παιχνίδι. 

Τέλος, θα ήθελα να θυμηθείς εκείνο το βράδυ που είχε διακοπή ρεύματος για λίγες ώρες. Δεν περάσατε τέλεια ως οικογένεια; Είμαι τόσο σίγουρη.  
  

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.