6 οικογενειακοί κανόνες για το τηλε-κοντρόλ - AllYou.gr

Search

 

6 οικογενειακοί κανόνες για το τηλε-κοντρόλ

Βλέπει και το δικό σου παιδί το τάλεντ το σόου;

> ΠΑΙΔΙ ::
06 Ιανουαρίου 2019
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πόσα και πόσα έχουν γραφτεί και επισημανθεί από τους ειδικούς σχετικά με την παρακολούθηση της μικρής οθόνης από τους μικρούς θεατές. Και; Τι συμβαίνει μετά από όλα αυτά; Βλέπεις ακόμα και μωράκια να τα βάζουν στον καναπέ και να παρακολουθούν τηλεόραση μαζί με τα μεγαλύτερα αδερφάκια τους και τους γονείς. Τέλεια. 

Ας θυμηθούμε ορισμένους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί κάθε οικογένεια σε σχέση με την τηλεόραση:

1. Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να έχουν δική τους τηλεόραση στο δωμάτιό τους. Γενικά, η οθόνη ας μην μπαίνει στις κρεβατοκάμαρες, μικρών ή μεγάλων.

2. Μην κολλάς εσύ με τις αγαπημένες σου εκπομπές ενώ την ίδια στιγμή κάνεις παρατήρηση στο παιδί σου ότι βλέπει πολλή τηλεόραση. Εσύ δίνεις το παράδειγμα, μην το ξεχνάς. 

3. Δεν βλέπουμε ποτέ τηλεόραση όταν τρώμε όλοι μαζί ή όταν συζητάμε. Εδώ δεν πιάνεται το να καθίσει π.χ. η οικογένεια με μερικά μπολ ποπ-κορν και να δει μια ωραία ταινία. 

4. Δεν βλέπουν τα παιδιά τηλεόραση όταν διαβάζουν. Ή μάλλον όταν κάνουν ότι διαβάζουν.

5. Δεν αφήνουμε μόνα τα παιδιά να παρακολουθούν σίριαλ ή τάλεντ σόους. Τουλάχιστον καθόμαστε μαζί τους να σχολιάσουμε, να συζητήσουμε. Στην καλύτερη περίπτωση, προτιμάμε μόνο παιδικά προγράμματα ή οικογενειακές σειρές.

6. Δεν θεωρούμε την τηλεόραση και την καθιστική ζωή διασκέδαση. Δίνουμε στα παιδιά μας εναλλακτικές και τα ωθούμε στην άθληση και στο παιχνίδι. 

Τέλος, θα ήθελα να θυμηθείς εκείνο το βράδυ που είχε διακοπή ρεύματος για λίγες ώρες. Δεν περάσατε τέλεια ως οικογένεια; Είμαι τόσο σίγουρη.  
  

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Urban αντίσκηνα

Εναλλακτική κατασκήνωση για τα τσικό στον Ελληνικό Kόσμο

Summer trends ‘19

Το καλοκαίρι ξεκίνησε με τις πιο fashion επιλογές για τα πιτσιρίκια μας

Τα 5 καλοκαιρινά "μη" των μαμάδων

... που όλοι τα μισούσαμε, αλλά τελικά ήταν τόσο σοφά