3 περίεργες συνήθειες που έχουν τα νήπια

Να ανησυχήσεις ή όλα καλά;

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Όταν έχεις μωρό, περιμένεις πώς και τι να μεγαλώσει, να αρχίσει να μιλάει, να περπατάει. Να γίνει παιδάκι. Δεν ξέρεις όμως τι σε περιμένει.

Τα νήπια είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, μια απίστευτη ηλικία που βγάζει ένα σωρό συνήθειες που μπορεί από τη μια να σε βγάλουν εκτός ορίων, από την άλλη να σε κάνουν να ανησυχήσεις. 

Εκεί, ας πούμε, που το έχεις βάλει να καθίσει δίπλα σου στο χαλί, και κάνεις ένα τηλεφώνημα, με την άκρη του ματιού σου το βλέπεις να παίρνει αστραπιαία ένα ψιχουλάκι από τη γωνία και να το βάζει στο στόμα του. 

Ή τρώει τα νύχια του ή πιάνει τα γεννητικά του όργανα ή κουνιέται πέρα δώθε ρυθμικά ή – το καλύτερο- πηγαίνετε για ψώνια και όταν δεν του παίρνεις αυτό που ζητάει, αρχίζει να χτυπιέται στα πατώματα. Όπου και εκεί σίγουρα θα βρει κάτι να φάει, εννοείται. 

Είναι νορμάλ να συμπεριφέρεται έτσι; Θα κρατήσει πολύ; 

Ηρέμησε, για νήπιο μιλάμε. Πολλές από τις παραπάνω συμπεριφορές είναι κοινές για τα νήπια και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. 

Παρόλα αυτά, εάν κάποια συμπεριφορά είναι επαναλαμβανόμενη και πραγματικά σε ανησυχεί, εάν υποψιάζεσαι ότι η ανάπτυξη του παιδιού δεν είναι ομαλή, συμβουλεύσου τον παιδίατρό σας. 

Και υπομονή, πολλά υπομονή. 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares