Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Virtual Reality: Τι ‘ναι τούτο, παιδί μου;

Να γιατί η κόρη μου είναι πολύ εξελιγμένο μοντέλο



Μπορεί να θέλω να πιστεύω ότι είμαι μέσα στα πράγματα, όσο όμως ζω την κόρη μου από κοντά καταλαβαίνω ότι το «ένα ξέρω, πως τίποτα δεν ξέρω» είναι τεράστια ατάκα. 

Και εάν οι δικοί μας γονείς τα βρήκαν σκούρα όταν ζητήσαμε υπολογιστή ή αργότερα πήραμε κινητό, οι σημερινοί γονείς έχουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα βήματα για να καταλάβουμε πώς στο καλό προχωράει η τεχνολογία τόσο γρήγορα. Όσο και να προσπαθείς να καταλάβεις τι κάνει το παιδί σου στο τάμπλετ του, το χάσμα των γενεών θα συνεχίσει να υπάρχει για να σε κάνει να νιώθεις τουλάχιστον αναλφάβητος.

Το παιδί σου όμως πρέπει και σίγουρα θέλει να μάθει, να αποκτήσει γνώσεις και νέες δεξιότητες. Πώς αλλιώς μπορούμε να λέμε ότι αυτή είναι η γενιά που θα σώσει τον κόσμο εάν εμείς οι γονείς δεν ωθούμε τα πλάσματά μας να γίνονται ολοένα και καλύτερα;  

Και επειδή, κακά τα ψέματα, στο σχολείο (όχι σε όλα αλλά στα περισσότερα) η εκπαίδευση στην τεχνολογία είναι ακόμα βρεφικού επιπέδου, πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία, κάθε σεμινάριο, κάθε ενδιαφέρον event. 

Με αυτές τις σκέψεις αποφάσισα να πάω την κόρη μου στο Μέγαρο για να γνωρίσει από κοντά τις εκθετικές τεχνολογίες (Exponential Technologies). Που όχι δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας, φίλη μου, αλλά η νέα πραγματικότητα. 

Να είναι καλά τα Alpha labs, τα πρώτα εργαστήρια εκθετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα, που μαθαίνουν στα παιιδά να αξιοποιούν τις εκθετικές τεχνολογίες σαν δημιουργικά εργαλεία. Να παίζουν, να πειραματίζονται, να συνεργάζονται, να εξερευνούν και να αποκτούν πίστη στις δυνατότητές τους.

Εμείς θα πάμε στις 16 Μαρτίου στο MUSIX Lab στο Μέγαρο Μουσικής και ίσως, λέω ίσως, μάθω και εγώ τι είναι αυτή η περίφημη εικονική πραγματικότητα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κόρη μου θα περάσει τέλεια.

Θες να πας κι εσύ το παιδί σου;
- Για παιδιά 8-12 ετών
- 16 Μαρτίου (15:00-16:30 & 17:00-18:30)
- Χώρος: MUSIX Lab, Μέγαρο Μουσικής
- Πληροφορίες την ημέρα του προγράμματος στο 210 72 82 554
- Κόστος: 12€

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου