Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Εγώ γιατί δεν έχω δικό μου δωμάτιο;

Όταν τα τετραγωνικά δεν φτάνουν, η αγάπη περισσεύει



Και ποιος δεν ονειρεύεται ένα μεγάλο σπίτι με πολλά, φωτεινά δωμάτια, άπλετο χώρο για παιχνίδι και ξεκούραση και μια τεράστια αυλή με καταπράσινο γκαζόν; 

Πολλοί ονειρεύονται, λίγοι έχουν τη δυνατότητα. 

Και τι γίνεται όταν αγαπάς την οικογένεια, κάνεις δύο και τρία παιδιά (στα τρία θεωρείσαι ήδη πολύτεκνος...) αλλά η οικογενειακή εστία τα αναγκάζει να στριμώχνονται;

Και όταν είναι μικράκια, και ακόμα δεν καταλαβαίνουν και δεν επιζητούν την αξία του προσωπικού χώρου, κάπως τα βολεύεις. Με κουκέτες και καναπέδες που ανοίγουν το βράδυ και κλείνουν το πρωί. 

Όταν όμως τα παιδιά πάνε σχολείο έρχεται η στιγμή που συγκρίνονται με τους συμμαθητές τους, πάνε σε σπίτια φίλων που δεν μοιράζονται με κανέναν το δωμάτιό τους, και ζηλεύουν. Ζητάνε και αυτά τον δικό τους χώρο.

Ναι, είναι πολύ σημαντικό να έχεις τον χώρο σου, την ντουλάπα σου, τα κουτιά με τα παιχνίδια σου, το συρτάρι όπου κλειδώνεις το ημερολόγιό σου, την πόρτα που θα κλείσεις για να βρεθείς μόνος γιατί το έχεις ανάγκη, τα τετραγωνικά σου. 

Κι όμως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα αδερφάκια που μοιράζονται τον ίδιο χώρο έχουν πολλά να επωφεληθούν.  

- Είναι αυτό το μοίρασμα, που σου γίνεται μάθημα και τρόπος ζωής ακόμα και όταν μεγαλώνεις.

- Είναι αυτό το δέσιμο που δημιουργείται τα βράδια που κανένας δεν θέλει να κοιμηθεί παρά να τραγουδήσει, να γελάσει, να πει ιστορίες- σιγανά, μην ακούσουν οι γονείς. 

- Είναι ο αδερφός ή η αδερφή σου που ξενυχτάει διαβάζοντας και λίγο σε ενοχλεί το αναμμένο φως αλλά είσαι εκεί, κοιμισμένος συμπαραστάτης. 

- Είναι τα δάκρυα που τα βλέπεις ακόμα και μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

- Είναι οι κοινές αναμνήσεις που θα μοιράζεσαι με τα αδέρφια σου για μια ζωή. Ακόμα κι όταν πια θα έχεις το ολόδικό σου δωμάτιο, ή αυτό το μεγάλο σπίτι με την καταπράσινη αυλή.  

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.