Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

To Baby Radio είναι στον αέρα!

Το All You μαθαίνει τα πάντα για το Baby Radio από τον Μιχάλη Χριστοδούλου, τον  άνθρωπο πίσω από τον online σταθμό 


Τζίνα Σπάρτακου

Οι εκπομπές του θα ξεκινήσουν σε δύο εβδομάδες από τώρα. Προς το παρόν λειτουργεί το portal babyradio.gr και βέβαια η σελίδα  τους στο facebook, έτσι ώστε οι γονείς να  ενημερώνονται για όλα τα θέματα που τους ενδιαφέρουν.

babyradioin.jpg


Τι μηνύματα λαμβάνετε από τους γονείς;

Έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με πάρα πολλούς ανθρώπους που αποτελούσαν το κοινό του babyradio και 
αυτό που μας λένε όλοι, είναι οτι περιμένουν το ραδιόφωνο πως και πως…  Γι αυτό και για μας, το να βγει το ραδιόφωνο στον αέρα, είναι άμεση προτεραιότητα. 
 
Ποια είναι η πορεία του babyradio;  Πώς ξεκίνησε αυτή η πρωτότυπη ιδέα και ποιοί είναι οι σημερινοί σας συνεργάτες;

Οι δύο πρώτες ομάδες, όπως και η όλη ιδέα, ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη. Η αρχή έγινε το 2009 internetικά μιας και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να ακουστεί αυτή η φωνή σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα η ομάδα μας (συντακτική, τεχνολογική κτλ.) στην οποία συμμετέχει και η σύζυγός μου δημοσιογράφος Νάνσυ Καλλικλή όπως και ο συνεργάτης μου και μέλος των προηγούμενων ομάδων του babyradio από την Αλεξανδρούπολη Νίκος Νεγιάννης, βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, το Βόλο, την Αλεξανδρούπολη, την Καρδίτσα... Θέλουμε να φέρουμε όλους τους γονείς κοντά, να μαζέψουμε όλα τα ερωτήματα που έχουν και να ψάξουμε για απαντήσεις - να δώσουμε λύσεις στην καθημερινότητα. Το κοινό όλων μας είναι ότι #ΕίμαστεΓονείς που θέλουμε να φτιάξουμε τις συνθήκες ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να γίνουν ο καλύτερος τους εαυτός. Αυτό και μόνο είναι πολύ δυνατός δεσμός.

aahea.jpg

Πού απευθύνεται το baby radio;.

Σε όλους τους γονείς και σε όσους θέλουν να γίνουν γονείς.
Το portal έχει ένα πιο ενημερωτικό χαρακτήρα  και το ραδιόφωνο πιο ψυχαγωγικό, με πολύ και ποιοτική μουσική για παιδιά! Βεβαίως  φιλοξενούμε και ειδικούς, όπως για παράδειγμα γιατρούς ή ψυχολόγους που θα μας ενημερώνουν για όλα τα σοβαρά αλλά και πιο καθημερινά  θέματα που απασχολούν τους γονείς. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους γονείς βοήθεια όπου έχουν απορία, όπου την χρειάζονται. 
Σήμερα στην Ελλάδα το κομμάτι της βοήθειας στους γονείς είναι ιδιαίτερα χτυπημένο και εμείς φιλοδοξούμε να το οργανώσουμε. Στόχος μας να φτιάξουμε κινήσεις σε όλη τη χώρα που να βοηθούν τους γονείς σε κάθε επίπεδο. 

 

Πόσο σημαντική είναι αυτή η βοήθεια για ένα γονιό και μάλιστα εκτός πρωτεύουσας!

Καθοριστική! Απλά δεν έχουμε μάθει να ζητάμε βοήθεια ο ένας από τον άλλον … 
Νομίζω πως γενικότερα οι άνθρωποι φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια, ενώ τη χρειάζονται σε πάρα πολλά πράγματα. Από τη στιγμή που πήγα τα παιδιά μου στο σχολείο κατάλαβα οτι ένας μεγάλος κόσμος μπορεί να ανοιχτεί με τους άλλους γονείς, όταν αυτοί γίνουν ομάδα και συνεργαστούν μεταξύ τους. Κάποιος γονιός μπορεί να πάρει τα παιδιά από το σχολείο, άλλος να τα φέρει, άλλος να φροντίσει για τον ελεύθερό τους χρόνο.
Στο εξωτερικό, εκτός από τους διάφορους φορείς στους οποίους οι γονείς ξέρουν από πριν οτι μπορούν να απευθυνθούν, είναι  πολύ οργανωμένοι και μεταξύ τους. Στην Ελλάδα εφόσον δεν διαθέτουμε τους φορείς, πρέπει να τους δημιουργήσουμε μόνοι μας…

 

Ποιό είναι το προφίλ του Έλληνα πατέρα σήμερα; Συμμετέχει στις υποχρεώσεις αλλά και στη χαρά της οικογένειας περισσότερο από ότι παλιά;

Σίγουρα το προφίλ του πατέρα αλλάζει και αυτό το βλέπω και στα σεμινάρια που παραδίδω ως life couch, που είναι η άλλη μου εργασία. Kάποτε η  αναζήτηση της πληροφορίας προέρχοταν από τις μητέρες. Σήμερα και οι μπαμπάδες μπαίνουν σε αυτό το παιχνίδι πιο ενεργά  και κυρίως αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικό είναι να είσαι πατέρας!


Μπαίνουμε: www.babyradio.gr   πατάμε εκεί που λέει "ακούμε ζωντανά’’ (Live) και...ακούμε!

Καλή αρχή και καλή επιτυχία!
 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα