Η παιδική σκηνή του Γυάλινου ανεβάζει Ερωτόκριτο;

Αυτό κι αν είναι είδηση! 

Τζίνα Σπάρτακου

Ο μεγάλος έρωτας του Ερωτόκριτου για την όμορφη Αρετούσα, το έμμετρο αριστούργημα που ο Βιτσέντζος Κορνάρος συνέθεσε το πρώτο μισό του 17ου αιώνα στην Κρητική διάλεκτο, προσεγγίζεται με τρόπο μοναδικό από την παιδική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, για να καταφέρει να αγγίξει την καρδιά και την ψυχή των μικρών θεατών.

Με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2019 από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως ´´έτος Ερωτόκριτου´´, οι συντελεστές της παράστασης που πέρσι μας μάγεψαν με τον ´´ Έμπορο της Βενετίας´´, φέτος μας βάζουν σε κλίμα παραμυθένιο, μεταφέροντάς μας σε μια εποχή με βασιλιάδες, ιππότες, κάστρα, πριγκιποπούλες που δέχονται καντάδες πάνω σε μπαλκόνια, ηρωικές συγκρούσεις, έρωτες και μεγάλα πάθη.

Απ᾽ όλα έχει αυτός ο Ερωτόκριτος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Κυρίως όμως μεταφέρει σε ένα σύμπαν παιδικό, το σπουδαίο αυτό έμμετρο μυθιστόρημα του Βιτσέντζου Κορνάρου, με την φιλοδοξία μέσα από την παράσταση να γνωρίσουν τα παιδιά αξίες και  ιδανικά όπως η αγάπη άνευ όρων, η τιμή, το θάρρος, η τόλμη, η ισχυρή θέληση, η λεβεντιά. Το τότε ανακατεύεται με το σήμερα, σε ένα άκρως παραμυθένιο, τραγουδιστικό και λυρικό χαρμάνι και αλήθεια, μικροί και μεγάλοι ανυπομονούμε για την πρεμιέρα!

Προς το παρόν μπορούμε να απολαύσουμε το βίντεο από την πρόβα

Σκηνοθεσία - Διασκευή: Ελένη Βλάχου

Μουσική:Ηλίας Βαμβακούσης

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Παιδική σκηνή

Λ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

Πρεμιέρα Κυριακή 13/10

Ώρα: 11.00

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares