Η Ακρόπολη φωταγωγήθηκε μπλε

Το επίσημο χρώμα της Unicef τιμά τα δικαιώματα των παιδιών

Ιλένα Μπόγρη

Σήμερα 20 Νοεμβρίου ημέρα της  30ης επετείου  από την υπογραφή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού, η Ακρόπολη φωταγωγήθηκε μπλε, όπου μπλε είναι το επίσημο χρώμα της UNICEF.
Όπως αναφέρει το ΥΠΠΟΑ με ανακοίνωσή του, «το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, υποστηρίζοντας τους σκοπούς της οργάνωσης και το έργο που πραγματοποιεί εδώ και δεκαετίες με ενέργειες, παρεμβάσεις και δράσεις που αφορούν όλες τις πτυχές της προστασίας του παιδιού, ενέκρινε το σχετικό αίτημα της UNICEF. Η Ακρόπολη, απόψε, θα είναι μεταξύ των μνημείων και των σημαντικών κτιρίων σε όλο τον κόσμο, που φωτίζονται μπλε, ώστε να προβάλουν το έργο του οργανισμού και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τα δικαιώματα του παιδιού. Μεταξύ τους, είναι φέτος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Πύργος της Σαγκάης στην Κίνα, το Πάνθεον στην Γαλλία, η Πέτρα στην Ιορδανία».

View this post on Instagram

A post shared by Γιώργος Μητρόπουλος (@g.mitropoulos)


Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, με αφορμή την επέτειο, δήλωσε, ότι «είναι μία απολύτως δικαιολογημένη δράση, καθώς το μνημείο της Ακρόπολης και ιδιαίτερα ο Παρθενώνας, στο πέρασμα του χρόνου αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο των παγκόσμιων ιδεών και αξιών που αποτέλεσαν τα θεμέλια πάνω στα οποία δημιουργήθηκε ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών.Είναι ένα μνημείο με μεγάλη ενωτική και κινητήρια συμβολική δύναμη, που υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια των χρονικών συμφερόντων και των σκοπών. Και ακριβώς γι' αυτό το λόγο, τα μνημεία δεν πρέπει πλέον να επιτρέπεται να είναι κατακερματισμένα και να έχουν τμήματά τους διάσπαρτα και αποκομμένα από το νόμιμο τόπο τους και το ερμηνευτικό τους πλαίσιο».
Στο πλαίσιο των δράσεων με φωτισμό σε δημόσια κτίρια και μνημεία την ερχόμενη Δευτέρα ο Λευκός Πύργος θα φωτιστεί πορτοκαλί για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares