Πώς να βρεις χρόνο όταν είσαι μαμά

Χρόνο για την δουλειά σου και για σένα…

Νανά Χατζή

Εκτός από το χρήμα, εκείνο που συνήθως λείπει από τις μαμάδες είναι ο χρόνος. Κι όμως υπάρχει ελπίδα:

Γράψε τις δουλειές σου: τις περισσότερες ημέρες οι δουλειές που έχεις να κάνεις, στριφογυρίζουν στο μυαλό σου και σου προκαλούν πονοκέφαλο. Εννοείται ότι δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Αν όμως σηκωθείς το πρωί και τις γράψεις σε ένα χαρτί, θα δεις ότι τελικά δεν είναι τόσο πολλές και ακατόρθωτες. Όταν καταγράφεις σε λίστα τις δουλειές, πάντα είναι πολύ λιγότερες από ότι νόμιζες. Και ολοκληρώνονται και πιο εύκολα.

Προσπάθησε να βάλεις τάξη στα πράγματά σου: αν κάθε μέρα χρειάζεσαι πέντε λεπτά για να βρεις τα κλειδιά σου, αλλα πέντε για το κοντρόλ του γκαράζ, δέκα για το φορτιστή του κινητού σου, θα δεις ότι μισή ώρα από την ζωή σου, την τρως ψάχνοντας πράγματα. Αν όμως συγκεντρωθείς και πεις “από σήμερα όλα τα αντικείμενα μου” θα έχουν την θέση τους, θα δεις πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σου και πόσο λιγότερο άγχος θα έχεις.

Για να μην χάνεις την γυμναστική σου: πήγαινε για περπάτημα, γυμναστήριο, ή σε κάποιο σπορ μαζί με το παιδί. Μια φίλη μου που η κόρη της κάνει ποδόσφαιρο, αντί να την περιμένει στις κερκίδες, να βαριέται και να παγώνει, όση ώρα η μικρή κάνει προπόνηση, εκείνη κάνει γρήγορο περπάτημα και τρέξιμο γύρω γύρω από το γήπεδο. Και μέσα σε λίγους μήνες έχει γίνει κορμάρα.

Μην προσπαθείς να γίνουν όλα τέλεια: αυτό πρέπει να το ξεπεράσεις άμεσα, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρεις να ζήσεις και εσύ και η οικογένεια καλύτερα και χωρίς πολλά άγχη. Καλή επιτυχία!About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares