Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

«Ο Ασπροδόντης»

 

Ένα εφηβικό μυθιστόρημα που μιλά για την αληθινή αφοσίωση

 



«Ο Ασπροδόντης» είναι ένα συγκινητικό και τρυφερό παραμύθι, που με μεγάλες δόσεις ρεαλισμού, περιγράφει τη ζωή ενός μικρού λυκόσκυλου που σιγά-σιγά εγκαταλείπει την άγρια φύση και γνωρίζει τον κόσμο των ανθρώπων σε μια συναρπαστική περιπέτεια. Ένα μυθιστόρημα που κάθε έφηβος αξίζει να διαβάσει, αφού χωρίς περίσσιους διδακτισμούς και κηρύγματα, μαθαίνει τι πάει να πει αγάπη και αφοσίωση.

 

 

Πρόκειται για το κλασικό αριστούργημα του Τζακ Λόντον, στη σειρά εφηβικής λογοτεχνίας των εκδόσεων  «Φουρφούρι» και είναι γεμάτο από συναισθήματα, ανθρωπιά, θάρρος, πίστη, γενναιότητα και δύναμη, που μας βοηθά να δούμε τη σημασία της πραγματικής αγάπης και αφοσίωσης. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1906.

Περήφανος και γενναίος, ο Ασπροδόντης είναι ένα λυκόσκυλο που μεγαλώνει στις εχθρικές πλαγιές του βορρά μέχρι να υιοθετηθεί από τον ιθαγενή Γκρίζο Κάστορα και τη φυλή του. Ο άκαρδος ινδιάνος όμως θα πουλήσει τον Ασπροδόντη σε έναν μοχθηρό και βάρβαρο άντρα. Για καλή του τύχη το τετράποδο σώζεται από έναν ευγενικό άντρα που του μαθαίνει πώς να δαμάσει τα άγρια ένστικτά του και να γνωρίσει την πραγματική φιλία. Βαθιές αναλύσεις και στοχασμοί μέσα από τα μάτια και την ψυχή ενός άγριου και αδάμαστου λύκου, ο οποίος θα αποδείξει ότι αγρίμια και άνθρωποι έχουν κάτι κοινό που τους ενώνει. Εκφράζεται με ένα βλέμμα, μια κραυγή, μια κίνηση, μια πράξη: είναι η ΑΓΑΠΗ.

Ο Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Τζακ Λόντον (1876-1916) έγραψε πάνω από πενήντα βιβλία και το εκπληκτικό ταλέντο του στη ζωντανή περιγραφή χαρακτηρίζει όλες τις διαχρονικές ιστορίες του. Πρωτοπόρος στην αγορά της εμπορικής μυθιστοριογραφίας, στο αποκορύφωμα της σταδιοδρομίας του υπήρξε ο πιο δημοφιλής εν ζωή συγγραφέας στον κόσμο.

Συγγραφέας: Jack London

Εκδόσεις: Φουρφούρι

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό