Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Το παιχνίδι στο σπίτι γίνεται πιο δημιουργικό από ποτέ, παρέα με το Johnson’s

Για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης

 



 

Τα παιδιά, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα, αξίζουν το μεγαλύτερο και δυνατότερο χειροκρότημα για την στάση τους απέναντι στην νέα πραγματικότητα. Αγωνίστηκαν σκληρά καθώς αποχωρίστηκαν σχολείο, παιχνίδια και φίλους σε μια τόση τρυφερή και ευαίσθητη ηλικία και κλείστηκαν σπίτι για περισσότερο από δύο μήνες. Επειδή όμως, η παραμονή τους στο σπίτι συνεχίζεται, το Johnson´s βρίσκεται δίπλα σας αυτές τις απαιτητικές ημέρες. Γι᾽αυτό και δημιούργησε ένα newsletter με δραστηριότητες, δίνοντας ιδέες για δημιουργικά και ευχάριστα παιχνίδια με τα παιδιά σας.

Με φαντασία και δημιουργικότητα, μπορείτε να ξαναδώσετε ζωή σε πλαστικά αντικείμενα που έχουμε όλοι μέσα στο σπίτι. Το Johnson's Baby σας δίνει ιδέες για το πως μπορείτε να το πετύχετε αυτό, «ανακυκλώνοντας» πλαστικές συσκευασίες που βρίσκονται μέσα στο σπίτι, με τον πιο διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό τρόπο για τα παιδιά. Ας παίξουμε!

Μπόουλινγκ: Μόλις δέκα μπουκάλια και μία μικρή μπάλα χρειάζονται για αυτό το παιχνίδι. Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν τα μπουκάλια όπως επιθυμούν και να τους βάλουν αριθμούς, ώστε να φτιάξουν το δικό τους μοναδικό παιχνίδι. Πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι, μπορείτε να γεμίσετε τα μπουκάλια με νερό, για να είναι πιο βαριά. Βάλτε τα σε σχήμα τριγώνου... και είστε έτοιμοι να παίξετε! Ποιος θα ρίξει τις περισσότερες κορίνες;

Θέλετε να απαθανατίσετε μοναδικές στιγμές στο σπίτι με τα μικρά σας αλλά να μην είναι πάλι σε μια φωτογραφία. Υπάρχει μια πολύ διασκεδαστική λύση. Σημειώστε: Μία φανταστική ιδέα είναι να φτιάξετε διακοσμητικά στολίδια από τα αποτυπώματα των χεριών και ποδιών των παιδιών. Για να φτιάξετε το μείγμα, χρειάζεστε: δύο φλιτζάνια αλεύρι, ένα φλιτζάνι αλάτι, ένα φλιτζάνι νερό και κάποια χρωστική ουσία. Αρχικά, ανακατεύετε το αλάτι και το αλεύρι και, σε ένα άλλο δοχείο ρίχνετε το νερό και το χρώμα. Πρέπει να ενοποιηθούν όλα τα συστατικά σιγά- σιγά ενώ ζυμώνετε το μείγμα. Μόλις έχετε το μείγμα, είστε ελεύθεροι να δημιουργήσετε τα σχέδιά σας! Αφού δώσετε τα σχήματα που θέλετε, πρέπει να αφήσετε τα διακοσμητικά να στεγνώσουν για 15 ώρες και τέλος, προτείνουμε να τα ψήσετε στον φούρνο στους 100ºC, για περίπου 120 λεπτά.

Για μεγαλύτερες ηλικίες το Johnson’s προτείνει: Να ζει κανείς ή να μη ζει… σαν ηθοποιός!

Ο Σαίξπηρ αναβιώνει στο σπίτι σας, και μεταμορφώνει τα παιδιά σε… σκηνοθέτες θεατρικής παράστασης για μία ημέρα! Τα παιδιά καταπιάνονται με τη δημιουργία μιας ιστορίας, το γράψιμο του σεναρίου, την κατασκευή της σκηνής και τη διαμόρφωση των ηρώων. Μπορούν επίσης να αναπαραστήσουν το έργο, ώστε όλη η οικογένεια να απολαύσει την παράσταση και να τη βιντεοσκοπήσει για να τη μοιραστεί με συγγενείς και φίλους.

Η κατασκευή της σκηνής: Ο σχεδιασμός του σετ: Μπορείτε να δημιουργήσετε τη σκηνή με ένα κουτί παπουτσιών! Για να το κάνετε αυτό, αφαιρείτε το καπάκι και κόβετε με το ψαλίδι ένα τετράγωνο στη μέση του κουτιού, αφήνοντας περίπου 2-3 δάχτυλα απόσταση από την άκρη. Αυτή θα είναι η πλευρά που θα βλέπει το κοινό. Για να κάνετε τη σκηνή πιο ρεαλιστική, μπορείτε να τη διακοσμήσετε με χαρτόνι, αυτοκόλλητα ή ακόμα και να βάλετε ένα κομμάτι ύφασμα σαν κουρτίνα. Εδώ τα παιδιά θα ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους!

Οι ήρωες: Μόλις η ιστορία είναι έτοιμη, είναι ώρα να φτιάξουμε τους πρωταγωνιστές. Πώς; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιές κάλτσες και να τις διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε με αντικείμενα που έχετε μέσα το σπίτι, όπως κομμάτια υφασμάτων για να απεικονίσετε τα μαλλιά, τις μύτες, τα μάτια ... Υπάρχουν πολλές επιλογές! Για παράδειγμα, με δύο μικρές βαμβακερές μπάλες, κολλημένες σε μία κάλτσα, έχετε ένα κακό φίδι. Φυσικά, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να γίνει ράψιμο και εκεί τα παιδιά θα χρειαστούν τη βοήθειά σας. Όλα είναι έτοιμα, η παράσταση αρχίζει!

Παιχνίδια εφ' όρου ζωής: Το Johnson’s γνωρίζει πως μερικές φορές τα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν σε παιχνίδια που παίζουν οι ενήλικες, αλλά για πολλούς λόγους, γνωρίζει ότι δεν μπορούν. Αυτό συμβαίνει καθαρά λόγω μεγέθους τις περισσότερες φορές. Για αυτόν τον λόγο αυτό, το Johnson’s προτείνει ιδέες για ένα διαχρονικά αγαπημένο παιχνίδι, προσαρμοσμένο για τα παιδιά, ώστε να μπορούν να το απολαμβάνουν στο έπακρο.

Μπιλιάρδο: Για το παιχνίδι αυτό θα χρειαστείτε ένα μικρό ορθογώνιο κουτί, 11 βόλους, ζεστή κόλλα, μπογιά, ξυλάκια και ρολά χαρτιού τουαλέτας. Αρχικά, αφαιρείτε το πάνω μέρος από το κουτί και μετά κάνετε 6 τρύπες σε αυτό (βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλες για να πέσουν μέσα οι βόλοι). Τώρα, χρησιμοποιήστε τη ζεστή κόλλα για να βάλετε το πάνω μέρος στο κουτί σας, περίπου μισό εκατοστό πιο κάτω – χρησιμοποιήστε τα ρολά χαρτιού τουαλέτας για να ισορροπήσετε το πάνω μέρος ενώ το κολλάτε (επίσης βεβαιωθείτε ότι το πάνω μέρος είναι επίπεδο, ώστε οι βόλοι να μην κυλάνε προς μία κατεύθυνση). Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: μπορείτε να βάψετε το τραπέζι μπιλιάρδου όπως θέλετε και είστε έτοιμοι!

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μεγαλώσετε παιδιά που να έχουν ψυχικό σθένος

Εφτά συμβουλές-κλειδιά που οι γονείς μπορούν να αξιοποιήσουν για να δώσουν στα παιδιά σημαντικά ψυχικά εφόδια

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται

VIRAL

The Sympathizer: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς με τον Robert Downey Jr.

Η νέα σειρά από τον σκηνοθέτη του «Oldboy» και «The Handmaiden» είναι ένα καταιγιστικό κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ.

ΣΙΝΕΜΑ

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου στο Studio New Star Art Cinema

H New Star διοργανώνει μία σειρά προβολών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας.