Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Lockdown 2: "Και τα παιδιά και ο άντρας μου στο σπίτι, δεν θα το αντέξω"

"Και πάνω που είχα χαρεί..."


Νάντια Γεωργίου

 

 

Ναι, ήρθε και η δεύτερη καραντίνα. Κάπως σταδιακά, σε σχέση με την πρώτη, αλλά ήρθε. Τώρα τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά και για τα μικρότερα παιδιά. «Πάνω που είχα χαρεί,» μου είπε μια πελάτισσά μου με δυο παιδιά στο δημοτικό. «Άντε τώρα πάλι γκρίνιες, πάλι φασαρίες και τσακωμοί. Και τα παιδιά και ο άντρας μου στο σπίτι, δεν θα το αντέξω.»

 


Σου ακούγεται γνωστό; Αν ναι, δεν είσαι η μόνη. Μπορεί να προτιμούσες να «μείνεις μόνη» αλλά σίγουρα δεν είσαι η μόνη ;) Καλωσήρθες στην ομάδα εκείνων που ξέρουν ήδη πόσο χάλια θα περάσουν και δυσανασχετούν. Μπορείς όμως και να αλλάξεις ομάδα, αν το θέλεις. Τι θα έλεγες να διάλεγες εκείνους που το αποδέχονται και βάζουν τα δυνατά τους να κάνουν το καλύτερο; «Ε, και πως θα το κάνω αυτό αφού ο/η σύντροφός μου είναι πολύ δύσκολος άνθρωπος και το να είναι και τα παιδιά στο σπίτι όλη μέρα δεν βοηθά;»

Σε καταλαβαίνω. Ναι, οι σκέψεις σου σκαλώνουν στα αρνητικά και σου δημιουργούν αντίστοιχα έντονα συναισθήματα. Και μετά εσύ είσαι μέσα στη γκρίνια, συμπεριφέρεσαι ανάλογα, συμπεριφέρονται όλοι ανάλογα και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Οι σχέσεις είναι από τα δυσκολότερα πράγματα και η 24-ωρη συγκατοίκηση χωρίς διαλείμματα δεν είναι εύκολη, αυτό το γνωρίζουμε καλά. Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολους ανθρώπους συχνά γινόμαστε αντιδραστικοί και επιθετικοί επειδή αισθανόμαστε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τη θέση μας, τα πιστεύω μας. Και έτσι ερχόμαστε σε σύγκρουση. Να σου πω ένα μυστικό; Συχνά η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων αφορά μόνο τους ίδιους και όχι εσένα!

Πολύ καλά διάβασες! Αφορά τους ίδιους! Σκέψου: Τι θα γίνει αν το δεις διαφορετικά; Αν δεν τσιμπήσεις; Αν δεν το πάρεις προσωπικά η συναισθηματική σου αντίδραση θα είναι πιο ήπια, θα αποκλιμακωθεί η ένταση και θα αποφύγεις την πιθανή σύγκρουση. Πες μου τώρα πόσο καλύτερη θα γινόταν η συγκατοίκηση  και η ποιότητα των σχέσεων σου!

Για τις επόμενες ημέρες σου προτείνω να κάνεις ένα πείραμα: Διάλεξε την σχέση που σε απασχολεί περισσότερο και δοκίμασε να μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά όποτε μπορείς. Ξεκίνα με πιο απλές καταστάσεις και δες τη διαφορά στον εαυτό σου πρώτα και μετά στους άλλους.


Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

To Βahama Mama είναι το blog της parenting coach Νάντιας Γεωργίου

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.