Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Fidget Popper: το εθιστικό παιχνίδι που έχει τρελάνει μικρούς και μεγάλους

Ποιο είναι το νέο παιχνίδι-εθισμός του καταναλωτικού κοινού και ποιες είναι οι ιδιότητές του; 



Ένα νέο εθιστικό παιχνίδι έχει κάνει την εμφάνισή του στην παγκόσμια αγορά τους τελευταίους μήνες, κάνοντας μικρούς αλλά και μεγάλους να αναζητούν τις συνεχώς ανανεούμενες εκδοχές του. Τα Fidget Poppers είναι πλαστικά παιχνίδια που μιμούνται το αίσθημα του να σπας τις φούσκες των bubble wrap συσκευασιών και αποτελούν την τελευταία εμμονή του καταναλωτικού κοινού μετά τα fidget spinners που γέμισαν την αγορά πίσω στο 2017.

Η επιτυχία του παιχνιδιού έγκειται φυσικά στο ότι με το που ξεκινήσεις να «σπας» τις φούσκες, κυριολεκτικά εθίζεσαι στην κίνηση που έχει ιδιαίτερα χαλαρωτική επίδραση, ενώ βοηθά μικρούς και μεγάλους στη συγκέντρωση. Μέχρι στιγμής, στην Αγγλία μόνο, έχουν πουληθεί 5 εκατομμύρια fidget poppers από τον Απρίλιο που ξαναάνοιξαν τα καταστήματα μετά το χειμερινό lockdown, ενώ στην αγορά μπορεί κανείς να βρει πλέον fidget poppers σε σχήμα παγωτού, μονόκερου, Baby Yoda, ακόμα και αρωματισμένα με φρούτα και λουλούδια.

Το trend φυσικά έχει λάβει αυτές τις διαστάσεις χάρη στο TikTok και είναι πλέον τόσο μεγάλο που πολλά σχολεία της Αγγλίας απαγόρευσαν τη χρήση fidget poppers στους μαθητές τους. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ωστόσο αντιδράσεις, καθώς το συγκεκριμένο παιχνίδι χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά που αντιμετωπίζουν διαταραχές του φάσματος του αυτισμού.

Πέρα από τις χαλαρωτικές και εκπαιδευτικές τους ιδιότητες ωστόσο, τα fidget poppers αποτελούν μια περιβαλλοντική βόμβα για τον πλανήτη, καθώς αυτά κατασκευάζονται από πλαστικό, ενώ είναι αμφίβολο το για πόσο μεγάλο διάστημα θα χρησιμοποιούνται μέχρι να καταλήξουν στον κάδο απορριμμάτων.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Υποθέτω ότι έχω μια πολύ ανεπτυγμένη ικανότητα στην αυταπάτη, οπότε δεν είχα πρόβλημα να πιστεύω ότι είμαι κάποιος άλλος!» Ντάνιελ Ντέι Λούις

Στα 68 του, αν κι έχει αποσυρθεί από την υποκριτική, οι ερμηνείες που μας έχει χαρίσει θα μείνουν αξέχαστες

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης