Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι

Μπες σε χριστουγεννιάτικη διάθεση με το πιο όμορφο παραμύθι

Αγγελική Λάλου

Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι είναι ελληνική τηλεοπτική ταινία τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων, συμπαραγωγή της ΕΡΤ και της Time Lapse Pictures σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, αυτή είναι η πρώτη ελληνική ταινία τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων του είδους της. Προβλήθηκε το απόγευμα των Χριστουγέννων του 2007 από την ΝΕΤ, δύο χρόνια μετά την παραγωγή άλλης μικρού μήκους ταινίας της ΕΡΤ βασισμένη σε παραμύθι του Τριβιζά, ονόματι Τα Δύο Κύματα. Τις φωνές τους δανείζουν ο μικρός Χρήστος Τζαμαριάς και οι ηθοποιοί Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Ματίνα Ντούσκου και Δημήτρης Βέργαδος.

H συμπαραγωγή της ΕΡΤ με την Time Lapse Pictures, Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι, απέσπασε 4 βραβεία καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων στα παρακάτω διεθνή φεστιβάλ:

  • London Greek Film Festival (2008)
  • Cyprus International Film Festival (2008)
  • International Film Festival of Patras city (2009)
  • Martha's Vineyard Film Festival (2009). (το συγκεκριμένο βραβείο ψηφίζουν όλα τα παιδιά που επισκέπτονται το φεστιβάλ, που οργανώνεται στο ομώνυμο νησί της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ και απονέμεται στην ταινία που συγκεντρώνει τους περισσότερους ψήφους).
  • Η ταινία επίσης κέρδισε Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, στο Athens Animfest (2008) 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares