Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

3 σημαντικά οφέλη που θα αποκομίσει το παιδί σου από το... solo παιχνίδι

Θα του κάνει καλό! 


Μαρία Μυλωνά

Είτε δεν έχει αδερφάκι, είτε δεν πηγαίνει ακόμα στο σχολείο κι επομένως δεν έχει ακόμα φίλους, είτε εσύ δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθείς περισσότερο μαζί του, είναι γεγονός ότι υπάρχουν στιγμές που το παιδί σου πρέπει να παίξει μόνο του. Πριν σε πιάνουν... τύψεις, σου έχουμε νέα: σύμφωνα με τους ειδικούς, το... solo παιχνίδι όχι μόνο δεν κάνει κακό στο παιδί, αλλά -αντιθέτως- μπορεί να το βοηθήσει να γίνει έναν ολοκληρωμένος ενήλικας, ο οποίος θα είναι ευτυχισμένος είτε βρίσκεται σε μικρές ομάδες, είτε ανάμεσα σε πλήθος, είτε μόνος του

Δεν καταφέραμε ακόμα να σε πείσουμε; Για να σου το αποδείξουμε, σου παρουσιάζουμε τα 3 σημαντικά οφέλη του solo παιχνιδιού:  

1. Κάνει το παιδί πιο ανεξάρτητο  

Τα παιδιά που παίζουν μόνα τους μαθαίνουν να μην βασίζονται στους άλλους για την διασκέδαση -και, επομένως, την ευτυχία τους συνολικότερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αναγνωρίζουν από νεαρή ηλικία ότι δεν είναι δυνατόν να έχουν πάντα κάποιον δίπλα τους κι έτσι γίνονται πιο αυτόνομες και ανεξάρτητες προσωπικότητες.  

3. Το βοηθάει να προσαρμόζεται πιο εύκολα στο κοινωνικό περιβάλλον του  

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα παιδιά που παίζουν μόνα τους αναπτύσσουν έντονα την αίσθηση της ανεξαρτησίας. Δεν χρειάζεται να βρίσκονται συνέχεια ανάμεσα σε κόσμο. Αυτή η κοινωνική ανεξαρτησία θα τα βοηθήσει στο μέλλον να αισθάνονται άνετα, σε οποιαδήποτε κατάσταση, είτε πρόκειται για ένα πρωινό που θα χρειαστεί να το περάσουν μόνα στο σπίτι παίζοντας, είτε για ένα μεγάλο απογευματινό πάρτι, είτε για ένα sleepover σε φίλους.

2. Προάγει τη φαντασία του

Το solo παιχνίδι βοηθά το παιδί να δημιουργεί συνεχώς νέους φανταστικούς χαρακτήρες και να παίζει ταυτόχρονα διάφορους "ρόλους". Κι αυτή είναι -αναμφισβήτητα- η καλύτερη εξάσκηση για την παιδική φαντασία. 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

CELEBS

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα!

Πότε και πού θα γίνει ο γάμος του κορυφαίου μπασκετμπολίστα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε λυγμούς στην εκπομπή Στούντιο 4

Όταν αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της