Skip to main content

SEX

Eσύ ξέρεις που βρίσκεται ο... κόλπος σου;

Νέα έρευνα σοκάρει με τα αποτελέσματα της!



Μπορεί να ξέρουμε όλοι μας ότι ζούμε στην εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης και όλοι να αισθανόμαστε πλέον πολύ πιο άνετα με το συζητάμε ανοιχτά για την σεξουαλική μας ζωή, φαίνεται, όμως, ότι υπάρχουν αρκετά πράγματα τα οποία μας... διαφεύγουν.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, λοιπόν, μία στις δύο γυναίκες 26 έως 35 ετών δεν μπορεί να εντοπίσει την ακριβή θέση του κόλπου στο γυναικείο σώμα. Από την άλλη, οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, μεταξύ 66 και 75, φάνηκε να είναι πιο καλά ενημερωμένες, καθώς το «ποσοστό επιτυχίας» στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ήταν μεγαλύτερο.

Η έρευνα έγινε σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των νέων γυναικών, καθώς πολλές από αυτές ντρέπονται να συζητήσουν τέτοια ευαίσθητα θέματα με το γυναικολόγο τους.

Προς έκπληξή τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 50% των νεαρών γυναικών δεν μπορούσε να υποδείξει πού βρίσκεται ο κόλπος σε ένα ιατρικό διάγραμμα που παρουσίαζε το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα.

Μάλιστα, το 65% των γυναικών 16 έως 25 ετών ντρεπόταν ακόμη και να χρησιμοποιήσει λέξεις όπως κόλπος ή αιδοίο.

Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν το περιμέναμε στην εποχή του ίντερνετ και των social media, όπου όλα είναι διαθέσιμα, ελεύθερα και... ανοιχτά.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30