Skip to main content

SEX

Έχεις αλλεργία στο σπέρμα του; Δες πώς θα το αντιμετωπίσεις

Για τις αλλεργίες δεν φταίει μόνο η γύρη ή διάφορες τροφές. Συχνά, κίνδυνος αλλεργικού σοκ υπάρχει και στις πλέον προσωπικές στιγμές.  


Φύλλις Νικολάου

Θυμάσαι την είδηση για εκείνη την νεόνυμφη η οποία, μέχρι τότε την πρώτη νύχτα του γάμου της χρησιμοποιούσε προφυλάξεις όποτε ερχόταν σε σεξουαλική επαφή και την πρώτη τους βραδιά ως «επίσημο» ζευγάρι ανακάλυψε ότι είναι… αλλεργική στο σπέρμα του συζύγου της! Οι γιατροί διέγνωσαν Υπερευαισθησία στο Πλάσμα του Σπέρματος καθώς, όπως υποστήριξαν οι ειδικοί του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, σε ορισμένες περιπτώσεις το σώμα αναγνωρίζει το σπέρμα ως ξένη πρωτεΐνη, όπως ακριβώς θα αναγνώριζε το αλλεργιογόνο του φιστικιού ή της γύρης.

Και μπορεί το παραπάνω σκηνικό να σου φαίνεται σπάνιο αλλά συμβαίνει! Στις περισσότερες γυναίκες, η αλλεργική αντίδραση παρουσιάζεται περίπου 30 λεπτά μετά τη διείσδυση, ενώ κάποιες φορές τα συμπτώματα (κνησμός, οίδημα, φλεγμονή στις απολήξεις των νεύρων) μπορεί να εμφανιστούν ύστερα από ώρες ή και μία μέρα. Αν τα παραπάνω συμπτώματα σου φαίνονται… οικεία, τότε δεν έχεις παρά να μιλήσεις άμεσα με τον γυναικολόγο σου.

Σε γενικές γραμμές, η αλλεργία στο σπέρμα αντιμετωπίζεται με θεραπεία απευαισθητοποίησης είτε με επαλείψεις σπέρματος αραιωμένου με νερό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κάθε 20 λεπτά, μειώνοντας βαθμιαία την ποσότητα του νερού κι αυξάνοντας αντίστοιχα την ποσότητα του σπέρματος ή με ενέσεις ανοσοθεραπείας που περιέχουν μικρές ποσότητες σπέρματος. Η μέθοδος αυτή, σε συνδυασμό με σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα,  θα «προπονεί» το ανοσοποιητικό σύστημά σου.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.