Skip to main content

SEX

10 αλήθειες για το σεξ που φέρουν τη σφραγίδα της επιστήμης

Μπορεί να τις αρνείσαι όσο θέλεις, αλλά εμείς έχουμε αδιάσειστα στοιχεία.


Φύλλις Νικολάου

Μπορεί ακόμη να αναζητάς τον έρωτα της ζωής σου, μπορεί να διαβάζεις για να δώσεις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο ή να δοκιμάζεις τις αντοχές σου στον εργασιακό τομέα, αλλά σίγουρα θέλεις να κάνεις καλό σεξ. Διάβασε παρακάτω και μάθε 10 ακλόνητες αλήθειες για την αγαπημένη νυχτερινή (και όχι μόνο) δραστηριότητα όλων των ενηλίκων.

1. Το μέγεθος δεν μετράει. Μετράει, όμως, το… πάχος. Σε αυτό τουλάχιστον συγκλίνουν τα συμπεράσματα διαφόρων μελετών, που φανερώνουν το ενδιαφέρον σου για την περίμετρο του πέους, αλλά όχι για το μήκος του.

2. Οι αγκαλιές μετά το σεξ δεν αρέσουν μόνο σε εσένα, αλλά και σε εκείνον. Ο λόγος δεν είναι η εξάντλησή του, αλλά η ψκυτοκίνη. Η γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης κατακλύζει το σώμα και των δυο σας μετά το σεξ. Συνέπεια αυτού είναι -σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης (2008)- να νιώθει εντονότερη την ανάγκη της τρυφερότητας και την επιθυμία να σε εμπιστευτεί. Εκμεταλλεύσου το λοιπόν για να καλύψεις τυχόν κενά.

3. Το πορνό σε ερεθίζει όσο και εκείνον. Η άποψη ότι τα επίπεδα υγρασίας σου χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εκτοξευθούν στα ύψη είναι μύθος. Απόδειξη; Το συμπέρασμα ερευνητών του McGill University στο Μόντρεαλ, που επιστρατεύοντας ειδική τεχνολογία (2008), διαπίστωσαν ότι ο χρόνος που χρειάζονται οι άντρες για να ερεθιστούν βλέποντας πορνό είναι 664.6 δευτερόλεπτα (11 λεπτά) ενώ ο αντίστοιχος χρόνος για τις γυναίκες είναι 743 δευτερόλεπτα (12 λεπτά).

4. Το χέρι του σε βοηθά να υπολογίσεις το… μέγεθός του. Όπως προκύπτει από μελέτη του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, όσο μακρύτερος είναι ο παράμεσός του, τόσο μεγαλύτερο είναι και το «όπλο» του. Η εξήγηση; Και τα δύο αυτά άκρα του διαμορφώνονται βάσει των επιπέδων τεστοστερόνης που δέχεται όσο βρίσκεται στην κοιλιά της μητέρας του. Αν λοιπόν ο παράμεσός του έχει το ίδιο μέγεθος με τον μέσο του ή είναι μικρότερος από αυτόν, τα επίπεδα της τεστοστερόνης δεν είναι για ρεκόρ Guinness. Αν όμως τον ξεπερνάει κατά πολύ, ετοιμάσου για την κορύφωση.

5. Τα οne-night stands δεν είναι για όλους. Μπορεί το περιστασιακό σεξ να είναι αναζωογονητικό, αλλά αν δεν είσαι αποφασισμένη, το πιθανότερο είναι να το μετανιώσεις. Αυτό προκύπτει από μελέτη του Πανεπιστημίου του Ντίρχαμ (Durham, 2008), όπου φαίνεται ότι μόνο το 54% των γυναικών που είχαν δοκιμάσει one-night stand, έμειναν με θετικές εντυπώσεις.

6. Καμία βαλεριάνα! Ο οργασμός είναι το καλύτερο φυσικό ηρεμιστικό. Το μυαλό σου αδειάζει από σκέψεις και δε σε απασχολούν πλέον ούτε η δουλειά, ούτε τα οικονομικά σου προβλήματα. Αυτό το ευχάριστο… απόλυτο κενό σου, επιβεβαιώνουν Ολλανδοί ερευνητές, που, «σκανάροντας» τον εγκέφαλό σου, μελέτησαν τις αντιδράσεις του στη διάρκεια του οργασμού. Το συμπέρασμα είναι ότι συναισθήματα όπως άγχος, φόβος και αγωνία σού είναι άγνωστες λέξεις, καθώς οδεύεις προς την κορύφωση. 

7. Το χρήμα φέρνει τον οργασμό. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Newcastle (2009), οι γυναίκες που είχαν πλούσιους άντρες έφταναν σε οργασμό συχνότερα από τις υπόλοιπες. 

8. You can leave your… socks on! Άλλαξε τον γνωστό ύμνο του στριπτίζ και κάνε σεξ φορώντας μόνο τις κάλτσες σου. Όχι, δεν έχει να κάνει με κάποιο φετίχ του, αλλά με το εντυπωσιακό συμπέρασμα ολλανδικής έρευνας, που επισημαίνει ότι τα κρύα πόδια δυσκολεύουν τον οργασμό και των δυο σας. Σε ζευγάρια που με γυμνά πόδια άγγιζαν την κορύφωση σε ποσοστό 50%, οι κάλτσες το εκτόξευαν στο θεαματικό 80%.

9. Ο ιδρώτας του σε ανάβει. Αν έχεις πιάσει τον εαυτό σου, να απολαμβάνει τη μυρωδιά των T-shirts του μετά το γυμναστήριο, δεν είσαι… ανώμαλη. Από μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ (Berkeley) αποδεικνύεται ότι ο αντρικός ιδρώτας διεγείρει τις γυναίκες, αυξάνοντας μεταξύ άλλων τον καρδιακό παλμό, την πίεση του αίματος και την αναπνοή τους και δημιουργώντας μια γενικότερη ευδιαθεσία.

10. Καλό φιλί = σίγουρο σεξ. Σύμφωνα με έρευνες, ο άντρας που φιλάει ωραία έχει περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει μαζί σου στο κρεβάτι.

Διαβάστε επίσης

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

SEX

Μαθήματα ανανέωσης ερωτικής συζυγικής ζωής (κι όχι μόνο)

Από ειδικούς με αφορμή το Sex life του Netflix

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ