Ο απίστευτος λόγος που βλέπεις καυτά όνειρα

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο τρόπος του κοιμάσαι ενδέχεται να κάνει τα όνειρα σου λίγο πιο... πικάντικα.

Φύλλις Νικολάου

Τώρα τελευταία τα όνειρά σου είναι αυστηρώς ακατάλληλα για ενηλίκους;  Τσέκαρε τον τρόπο που κοιμάσαι! Κινέζοι ερευνητές έρχονται να μας αποκαλύψουν ότι τα πικάντικα όνειρά μας σχετίζονται άμεσα με τη στάση του ύπνου μας.

Με αφορμή το γεγονός ότι το 93% των αντρών και το 86% των γυναικών δηλώνει ότι βλέπει συχνά-πυκνά όνειρα με πονηρό και σκανδαλώδη περιεχόμενο, οι ειδικοί του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ αποφάσισαν να ερευνήσουν τα πλέον σκανδαλώδη αποκυήματα της φαντασίας μας, μελετώντας τις συνήθειες 670 φοιτητών.

Για τους σκοπούς της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Dreaming, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να δηλώσουν πόσο συχνά βλέπουν όνειρα με συγκεκριμένη θεματική (π.χ. σεξ) αλλά και πόσο «ζωντανά» και έντονα ήταν τα όνειρα που έβλεπαν. Επίσης, οι μελετητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να απαντήσουν πόσο συχνά κοιμούνται ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα άτομα που συνηθίζουν να κοιμούνται μπρούμυτα βλέπουν συχνότερα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου. Αντίθετα, δεν φάνηκε κάποια ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στα καυτά όνειρα και τις υπόλοιπες στάσεις ύπνου.

Πώς εξηγούν το εύρημα αυτό οι ερευνητές; Σύμφωνα με αυτούς, όταν κοιμόμαστε μπρούμυτα αυξάνεται η πίεση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων με αποτέλεσμα αυτό το σωματικό αυτό ερέθισμα να μεταφράζεται με αυτόν τον τρόπο μέσα στο όνειρο.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares