Το καμπούριασμα «σκοτώνει» την ερωτική ζωή

Δεν προκαλεί μόνο πόνους στον αυχένα και τη μέση, αλλά «σκοτώνει» την ερωτική ζωή, την αυτοεκτίμηση και την ψυχική διάθεση. Το λέει νέα μελέτη.

Μαρία Μυλωνά

Το διαβάσαμε στο TheTOC

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 74 εθελοντές από τη Νέα Ζηλανδία,οι μισοί εκ των οποίων κάθισαν με καμπουριασμένη πλάτη και οι υπόλοιποι με ίσια, ενώ εκείνη ήταν δεμένη με ταινίες φυσιοθεραπείας για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα άλλαζαν στάση μέχρι να ολοκληρωθεί το πείραμα.

Οι εθελοντές συμπλήρωσαν μία σειρά από τεστ ανάγνωσης και στη συνέχεια ένα τεστ κοινωνικού στρες που λέγεται Trier Social Stress Test (TSST) και το οποίο συμπεριλαμβάνει μία διάλεξη και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αυξάνει το στρες.

Σε όλη τη διάρκεια του πειράματος, οι εθελοντές ήταν συνδεδεμένοι με συσκευές μέτρησης του καρδιακού παλμού και της αρτηριακής τους πίεσης. Οι απαντήσεις τους στα διάφορα τεστ χρησιμοποιήθηκαν για να αξιολογηθεί η ψυχική τους διάθεση, η αυτοεκτίμησή τους και η αντίληψη της απειλής που συνιστούσε η διάλεξη στο TSST.

Οι εθελοντές που κάθονταν με ίσια πλάτη έδειξαν πως είχαν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και ψυχική διάθεση, και ένιωθαν μικρότερο φόβο όταν υποβάλλονταν στο στρες-τεστ TSST. 

Διάβασε περισσότερα εδώ About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares