Στρεσαρισμένες και... σέξι!

Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν περισσότερο στρες έχουν πιο έντονη ερωτική ζωή, σύμφωνα με  έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Γεωργία Κοντού

Όταν έχουμε στρες δεν το ρίχνουμε πάντα στο ποτό ή το παγωτό αλλά συχνά και στο... σεξ, όπως έδειξε μια νέα αμερικανική έρευνα. Για την ακρίβεια, οι στρεσαρισμένες γυναίκες είναι 1,6 φορές πιθανότερο να κάνουν σεξ μέσα σε μια εβδομάδα από εκείνες που παίρνουν τα πράγματα πιο χαλαρά. Ή τουλάχιστον αυτό έδειξε μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν σε 952 γυναίκες 18-20 ετών, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "Journal of Sexual Medicine".

Πολλές είναι βέβαια οι επιφυλάξεις απέναντι στα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία εξάλλου διεξάχθηκε σε πολύ περιορισμένο ηλικιακό φάσμα. Καταρχάς, δεν αποδιεικνύει καμία σχέση αιτίου-αποτελέσματος ανάμεσα στο στρες και το σεξ. Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα ότι οι συγκεκριμένες γυναίκες καταφεύγουν στο σεξ ως ένα μέσο αυτοεπιβεβαίωσης, δεδομένου ότι διάφορες έρευνες έχουν συνδέσει το στρες με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μπορεί, από την άλλη, η άστατη ερωτική ζωή τους να είναι αυτή που τους προκαλεί στρες. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι ειδικοί συμφωνούν σε ένα πράγμα: το πραγματικά καλό σεξ είναι από τα πιο αποτελεσματικά αγχολυτικά. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares