Skip to main content

SEX

Τι σχέση έχει η ανατροφή των παιδιών με το σεξ;

Για όσους το έχουν ξεχάσει και ψάχνουν τι φταίει...



Είναι κοινό μυστικό: Όταν αποκτάς παιδάκι έχεις τόσα πολλά να κάνεις, αλλά το σεξ δεν είναι ανάμεσα σε αυτά. Και καλά όταν είναι μωράκι, είσαι λεχώνα και δεν προλαβαίνεις. Μετά; Τι γίνεται μετά; Πώς μπορείς να επιστρέψεις στον παλιό καλό αισθησιακό σου εαυτό; 

Οι ειδικοί λένε ότι οι γονείς που μοιράζονται τις ευθύνες για το μεγάλωμα των παιδιών έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή σε σύγκριση με όσους δεν το αναλαμβάνουν από κοινού. Όταν το βάρος πέφτει αποκλειστικά στη μαμά, τόσο η συναισθηματική όσο και η σεξουαλική ικανοποίηση πέφτει κατακόρυφα. 

Και όταν μιλάμε για ανατροφή δεν αναφερόμαστε στο τάισμα ή στο μπάνιο του παιδιού αλλά κυρίως στο παιχνίδι, στην επιβράβευση και στη θέσπιση κανόνων της οικογένειας.

Τώρα οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν γιατί συμβαίνει αυτό.
Θα τους βοηθήσουμε λίγο. 

Γιατί όταν μια γυναίκα που έχει περάσει μια εγκυμοσύνη και έναν τοκετό, πρέπει να ξενυχτήσει, να θηλάσει, να αντιμετωπίσει μόνη της πρωτόγνωρες καταστάσεις με τις ορμόνες να χορεύουν σαν τρελές μέσα της και τα κιλά να μην λένε να φύγουν, ούτε χρόνο έχει ούτε τη διάθεση για τρέλες στο κρεβάτι.

Πόσο αναίσθητος μπορεί να είναι ο άντρας που ξαφνικά θυμάται ότι την λατρεύει όταν θέλει απλά και μόνο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, ξεχνώντας τις δικές της;

Αλλά το πιο σημαντικό είναι το συναισθηματικό κομμάτι: Ένας σύντροφος που νοιάζεται, καταλαβαίνει, βοηθά, είναι παρών στο μεγάλωμα των παιδιών, είναι σαφώς πιο κοντά στη γυναίκα του. Και αυτό αρκεί για να την κάνει και πιο ξεκούραστη και πιο ποθητή. 
 

Διαβάστε επίσης

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.