Skip to main content

SEX

Σχέσεις της μιας βραδιάς: Μήπως σε απομακρύνουν από αυτό που -πραγματικά- ψάχνεις;

Don’t follow the crowd.



Λίγο πολύ, το "σενάριο" το ξέρεις: Ναι, σ' εκείνη την περιπέτεια της μιας βραδιάς με τον τύπο που είχες γνωρίσει στο αγαπημένο σου μπαρ αναφέρομαι. Ή σ' εκείνο το -πολύ- σύντομο ειδύλλιο με τον Ιταλό τουρίστα, στο περσινό διήμερό σου στην Πάρο. Άλλωστε, στη εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης που διανύουμε, αναμφισβήτητα το one night stand είναι μια εμπειρία που όλοι έχουμε ζήσει (τουλάχιστον) μία φορά στη ζωή μας. Και τώρα, κάνε μια σύντομη αναδρομή και σκέψου: τι είχε να σου προσφέρει, πέραν από την ερωτική απόλαυση;

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν υποστηρίζω ότι οι σχέσεις της μίας βραδιάς έχουν κάτι το μεμπτό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, συνήθως, δεν έχουν να προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό (πέραν της ερωτικής απόλαυσης, επαναλαμβάνω).

Και, παρόλο που και τα δυο φύλλα επωφελούνται ελάχιστα από τη νέα κουλτούρα σεξουαλικότητας, μάλλον οι γυναίκες είμαστε ο μεγάλος ηττημένος της υπόθεσης. Κι αυτό γιατί, οι άνδρες και οι γυναίκες διαφέρουν στον τρόπο που αντιλαμβάνονται μια νέα γνωριμία που καταλήγει γρήγορα στο κρεβάτι: Ένας άντρας την θεωρεί περισσότερο σαν μια ερωτική περιπέτεια και δεν "στέκεται" στο αν θα έχει ή όχι συνέχεια την επόμενη μέρα, ενώ για τη γυναίκα μία πιθανή απόρριψη το επόμενο πρωί την κάνει να μετανιώνει και να αισθάνεται ενοχές που "παραδόθηκε" από την πρώτη στιγμή.   

Μήπως ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία; Αν οι περιστασιακές γνωριμίες ή σχέσεις σού προκαλούν συναισθηματική ανασφάλεια, τότε ήρθε η στιγμή να αλλάξεις οπτική γωνία και να βασίσεις τις προθέσεις σου σε αξίες όπως η συναισθηματική σύνδεση, η πραγματική οικειότητα και το κοινό όραμα για μια ζωή μαζί. Γίνε η γυναίκα που θα πει όχι σε ένα περιστασιακό ερωτικό κάλεσμα και θα δεις ότι σύντομα η φιλοσοφία σου θα εκτιμηθεί και με το παραπάνω!

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ