Πόσο καιρό μετά την γέννα μπορώ να έρθω σε επαφή;

Σεξ μετά τον τοκετό

Νανά Χατζή

Κατά την περίοδο της λοχείας, δηλαδή 40 περίπου ημέρες μετά τον τοκετό, δεν είναι κακή ιδέα να απέχουμε από το σεξ, καθώς η περιοχή του κόλπου και της μήτρας, μπορεί να είναι ακόμη ερεθισμένη και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εισχωρήσουν μικρόβια.

Βέβαια το πιο πιθανό είναι αυτή την περίοδο, το σεξ να είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται μια νέα μαμά, καθώς το πάρτι ορμονών που προκάλεσε η εγκυμοσύνη, ο πόνος στο στήθος που προκαλεί ο θηλασμός, οι συνεχείς αυπνίες και η απότομη αλλαγή της ζωής του ζευγαριού, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για πιπεράτες συνευρέσεις…

Οι περισσότερες γυναίκες παραπονούνται ότι κατά την περίοδο του θηλασμού, έχουν μειωμένη διάθεση για επαφή. Άλλες πάλι αισθάνονται ακριβώς το αντίθετο… Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που έγιναν σε πιο μεγάλη ηλικία μητέρες, έχουν μειωμένη διάθεση για σεξ.

Το συμπέρασμα

Σταδιακά όλα αυτά θα επανέλθουν στον προηγούμενό τους ρυθμό. Και οι ορμόνες και ο ύπνος και η όρεξη για σεξουαλική επαφή.  Δεν υπάρχει λόγος να πιέζεσαι, ούτε να αγχώνεσαι ότι μετά το μωρό, το σεξ θα γίνει όνειρο απατηλό. Σε επαφή θα έρθεις, μόνο όταν νιώσεις έτοιμη σωματικά και ψυχολογικά.  Και όπως λένε  όλοι οι ειδικοί, αν ένα ζευγάρι πριν τον τοκετό είχε φυσιολογική ερωτική ζωή, όλο αυτό αργά ή γρήγορα θα επανέλθει.

 

 

 

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares