Skip to main content

SEX

Φίλησέ με αν τολμάς!

To kiss or not to kiss με την πανδημία του κορωνοϊού



 

 

Δώσ’ μου το φιλί σου δώσ’ μου ή της καληνύχτας τα φιλιά μη μου τα δίνεις… Το ερωτικό φιλί έχει δώσει έμπνευση στα μεγαλύτερα hit κάθε εποχής και είναι αυτό που έχει υμνηθεί περισσότερο σε όλες τις τέχνες, ήδη από την αρχαιότητα.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει ριζικά τους τυπικούς τρόπους συμπεριφοράς ως προς τις νέες γνωριμίες αλλά ακόμα και προς τους ανθρώπους που αγαπάς. Εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και κινηματογραφικές αίθουσες κλείνουν νωρίς ή λειτουργούν κάτω από πολλούς περιορισμούς, οπότε πρέπει να γίνεσαι συνεχώς όλο και πιο δημιουργική όσον αφορά το dating ή τον τρόπο και τόπο συναντήσεων. Όταν νιώσεις σχετικά άνετα να συναντήσεις υπό τις νέες αυτές συνθήκες ένα καινούργιο άτομο, είσαι πάντα εξοπλισμένη με αντισηπτικό και μάσκα… Αν όμως υπάρξει χημεία και ανέβει η ερωτική ένταση, τι σκοπεύεις να κάνεις όταν έρθει η ώρα του φιλιού;

 

 

Το φιλί που κάνει τη διαφορά

Το φιλί συνήθως είναι η επισφράγιση του ότι μια σχέση από φιλική ή από απλή γνωριμία, περνάει στην ερωτική πίστα των σχέσεων. Είναι το καθοριστικό βήμα και το τεστ συμβατότητας… Το φιλί είναι μια ευκαιρία να επιθεωρήσεις έναν υποψήφιο εραστή, χρησιμοποιώντας το εύρος των ανθρώπινων αισθήσεών σου, ειδικά εκείνων της αφής, της γεύσης και της μυρωδιάς. Είναι επίσης μια μορφή δοκιμής της πιθανής βιο-ευθυγράμμισης δύο ατόμων, παρέχοντας μια «ακατάστατη» ανταλλαγή βακτηριδίων, μη προστασία από ιούς και φυσικά την εισπνοή των φερομονών του άλλου. Είναι μια πράξη «γνωριμίας» που θεωρείται μέρος του αρχικού παιχνιδιού.

 

 

Το φιλί στο στόμα είναι ένας τρόπος ενεργοποίησης όλων των συστημάτων του σώματος. Είναι μέρος της διέγερσης για τους περισσότερους ανθρώπους. Για πολλά ζευγάρια, το φιλί είναι η αρχική διέγερση για άλλες πιο αισθησιακές / ερωτικές / σεξουαλικές συμπεριφορές. Χωρίς το φιλί στο στόμα, αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να ενεργοποιηθούν με κάποιον άλλο τρόπο, αργότερα κατά τη διάρκεια της διέγερσης, η οποία μπορεί να μοιάζει κάπως απότομη. Χωρίς το φιλί ως προκαταρτικό στοιχείο της διέγερσης, άλλες ερωτικές συμπεριφορές μπορεί να φανούν περίεργες, επεμβατικές και να μην φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια του σεξ άλλωστε τα φιλιά στο στόμα συχνά παίζουν το ρόλο διαλείμματος και παύσης από το κυρίως πιάτο – ή λειτουργούν ως αλλαγή ταχύτητας, άλλοτε επιβραδύνοντας τους ρυθμούς κι άλλοτε ανεβάζοντας πιο πολύ την ένταση.

Όταν το φιλί αφαιρείται από το ρεπερτόριό σου, ενδέχεται να μην ακολουθήσεις την πιο αξιόπιστη διαδρομή για τη διέγερσή σου. Για άτομα που έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στα φιλιά, το να «μη φιλάς» κατά τη διάρκεια παθιασμένων αλληλεπιδράσεων μπορεί να προκαλέσει απίστευτο άγχος και ακόμη και να διακόψει την όλη διαδικασία του ενθουσιασμού. Επιπλέον, εάν δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε μια αξιόπιστη πτυχή του συνηθισμένου σεξουαλικού μοτίβου ενός ζευγαριού, τότε μπορεί πραγματικά να δημιουργηθεί διακοπή και αυξημένο άγχος. Η απουσία του παθιασμένου φιλιού μπορεί να προκαλέσει κι άλλες βλάβες, όπως στυτικές προκλήσεις ή / και έλλειψη οργασμών. Η αποχή από το υγρό ερωτικό φιλί μπορεί να επηρεάσει την περαιτέρω ικανότητα ερεθισμού αλλά και εσωτερικής «λίπανσης» που είναι απαραίτητη στο σεξ.

 

 

Γιατί το φιλί είναι τώρα επικίνδυνο

Κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής του Covid-19, ένα από τα αρνητικά στοιχεία είναι η αδυναμία να υπάρξει ανταλλαγή φιλιών από στόμα σε στόμα, επειδή ο ιός εξαπλώνεται από σωματίδια που εκπέμπονται από το στόμα. Αυτή είναι μια από τις πιο επικίνδυνες πράξεις στις οποίες μπορούν να εμπλακούν οι μελλοντικοί εραστές. Αυτή τη στιγμή το φιλί υποβιβάζεται στο λιγότερο ασφαλές από όλες τις ερωτικές / σεξουαλικές δραστηριότητες. Αντιαισθητικό; Σίγουρα ναι, ειδικά για τους νέους εραστές.

Ο κορωνοϊός είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική αναπνευστική νόσος που μεταδίδεται από σωματίδια που μπορούν να συλλεχθούν μέσω επαφής με τις βλεννογόνους μεμβράνες, όπως το στόμα, η μύτη ή ακόμη και τα μάτια. Έχει γίνει όλο και πιο επικίνδυνο για δύο άτομα να φιληθούν στόμα με στόμα. Ως αποτέλεσμα αυτού, το φιλί είναι τώρα στη μαύρη λίστα ως "εντελώς μη ασφαλές", εκτός εάν γνωρίζεις πόσο υγιής και ασφαλής είναι ο σύντροφός σου και κατά πόσο κινδυνεύεις φιλώντας τον. Όμως ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, ο κίνδυνος ένας από τους δύο να είναι ασυμπτωματικός, κάνει τα φιλιά να αποκλειστούν για λόγους ασφαλείας έως ότου βρεθεί ένα εμβόλιο Covid-19 ή μια θεραπεία.

 

 

To kiss or not to kiss – ιδού η απορία

Ο καθένας πρέπει να αξιολογήσει τη δική του ανοχή στον κίνδυνο όσον αφορά τον κορωνοϊό, λαμβάνοντας υπόψη του ποιους και πόσους θα μπορούσε να μολύνει σε άλλους τομείς της ζωής του (μέλη της οικογένειας, συνεργάτες, συγκάτοικοι κ.λπ.). Και τότε πρέπει να καθορίσεις πώς η ανοχή κινδύνου του υποψήφιου συντρόφου σου ευθυγραμμίζεται με τη δική σου. Αισθάνεστε και οι δύο το ίδιο επίπεδο άγχους για τον ιό; Είστε σε παρόμοια επίπεδα υγείας ή έχετε παρόμοια τρωτά σημεία;

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συζητήσετε πώς αυτή η ανοχή κινδύνου μεταφράζεται σε πραγματικά επικίνδυνες συμπεριφορές και να δείτε πόσο στενά προστατεύεστε σε αυτήν την περιοχή. Στη συνέχεια, υπάρχει ένα κολλώδες ζήτημα που επηρεάζει τη λήψη αποφάσεών σου, όπως εάν εμπιστεύεσαι αυτό το άτομο και αν είσαι σίγουρη ότι είναι ειλικρινές; Μην αφήσεις την ανάγκη της επαφής να σε τυφλώσει αν μόλις έχεις γνωρίσει ένα άτομο και δεν έχετε αναπτύξει ακόμα μια σταθερή βάση για εμπιστοσύνη. Εξέτασε το ενδεχόμενο να κάνετε τα πράγματα πολύ αργά στην αρχή και να δεις πώς ανταποκρίνεται αυτό το άτομο στην προσοχή και στο αίτημά σου για ειλικρίνεια και ασφάλεια. Σέβεται τα όριά σου ή το τους περιορισμούς που του ζητάς;

 

 

Εναλλακτικές για το φιλί

Εάν εσείς και ο / η σύντροφός σου αποφασίσετε να μην συμπεριλάβετε τα υγρά, ανοιχτά στόματα και τα φιλιά αυτή τη στιγμή, υπάρχουν και άλλα διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παρακάμψετε το φιλί ως προλογικό σημείο στη διέγερση. Για παράδειγμα, ο σύντροφός σου θα μπορούσε να σταθεί πίσω σου και να φιλήσει το πίσω μέρος του λαιμού, των ώμων και της πλάτης του. Τα χάδια στο χέρι ή στο πόδι μπορούν να δημιουργήσουν ερωτικό ξύπνημα. Τα μαλλιά επίσης είναι μια ερωτογενής ζώνη, που με χάδια ή απαλά τραβήγματα μπορείτε να αξιοποιήσετε με ασφάλεια.

Εάν θέλετε να επιβραδύνετε τους ρυθμούς και να πάρετε μια ανάσα, αντί να φιληθείτε στο στόμα, θα μπορούσατε βάλετε τα χέρια πιο πολύ στο παιχνίδι με περισσότερα χάδια, μαλάξεις ή και μασάζ.

 

 

Η kinky πλευρά του κορωνοϊού

Μπορεί ακόμη και να υπάρχει ένα στοιχείο διέγερσης και ενθουσιασμού μόνο φορώντας καλύμματα προσώπου ή σεξουαλικά προκλητικές μάσκες. Σκέψου το ενδεχόμενο να εμφανιστείς στην πόρτα της κρεβατοκαμάρας (υποθέτοντας ότι ο χώρος του σπιτιού σου είναι ασφαλής για ερωτική παρέα), φορώντας μόνο λευκά γάντια σατέν και μια ταιριαστή λευκή μάσκα προσώπου (με ή χωρίς μάσκαρα στα μάτια). Ή μπορείς να βρεις σε ερωτικά καταστήματα (και στο διαδίκτυο) μάσκες με ήχους, σε διάφορα σχέδια που καλύπτουν όλο το πρόσωπο αλλά ανεβάζουν τη λίμπιντο.

Μειώνοντας μία ή περισσότερες από τις αισθήσεις - την αίσθηση της αφής και ίσως τη γεύση και ίσως τη μυρωδιά (λόγω του τρόπου με τον οποίο φοράς μια μάσκα για προστασία από τον κορωνοϊό) - η οπτική και η ακουστική διέγερση μπορεί να αυξηθεί. Θα μπορούσατε να ενσωματώσετε τη χρήση μάσκας σε ένα σενάριο παιχνιδιού ρόλων (πειρατές και πριγκίπισσες ή νοσοκόμα και ασθενής, ακόμα κι αν είναι κάτι που η σκέψη του σας ξενίζει). Ή θα μπορούσατε να εισαγάγετε μια ελαφριά πτυχή του BDSM, και να φορέσετε κοστούμια, προστατευτικά ματιών ή μάσκα προσώπου. Το να μην μπορείτε να δείτε και το να σας απαγορεύεται η πρόσβαση στο στόμα, θα μπορούσε πραγματικά να προσκαλέσει μια αύξηση του ενδιαφέροντος ή της επιθυμίας. Το γεγονός ότι δεν μπορείτε να φιλήσετε μπορεί πραγματικά να κάνει την ερωτική επαφή ακόμη πιο συναρπαστική.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

Προτεινόμενα

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου