Skip to main content

SEX

Θέλεις να βελτιώσεις την υγεία και την ψυχολογία σου; Γδύσου!

Το σεξ ωφελεί σοβαρά την υγεία. 



Σε πνίγει το άγχος και παρατηρείς το ίδιο πρόβλημα και στο σύντροφο σου; Προτού μετρήσετε χιλιόμετρα στο διάδρομο του γυμναστηρίου για να ξεσπάσετε, πείσε τον να κάνετε μερικές «ασκήσεις» γυμνοί, στο κρεβάτι!

Αναρίθμητες μελέτες αποδεικνύουν πώς τα οφέλη του σεξ ξεπερνούν την απόλαυση στα πλαίσια της κρεβατοκάμαρας. Επιπρόσθετα, το σεξ έχει θετικές επιπτώσεις στο μυαλό και το σώμα. Αναρωτιέσαι το πώς; Διάβασε τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου επαφή και μάθε τα θαύματα στην υγεία.

1. Ανακουφίζει από το στρες 

Ένα μοναδικό πλεονέκτημα της σεξουαλικής επαφής είναι ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρες. Όταν δυο σύντροφοι συμμετέχουν σε αυτό το ερωτικό παιχνίδι, εκκρίνονται ορμόνες που  το κάνουν να λειτουργεί ως θεραπεία ανακούφισης από το άγχος και το στρες, αν και προσωρινά. 

2. Γυμνάζει

Αν αναζητάς εναλλακτική για να κάψεις περισσότερες θερμίδες και μάλιστα, με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο, τότε δεν έχεις παρά να γυμναστείς κάνοντας σεξ. Είναι σπουδαία λύση για την καρδιαγγειακή υγεία, την ευελιξία και τη μυϊκή τόνωση.

3. Αυξάνει το προσδόκιμο

Λένε ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Επίσης, έχει αποδειχτεί πως άντρες που απολαμβάνουν τακτικά το σεξ, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Πιο συγκεκριμένα, μειώνεται η πιθανότητα θανατηφόρου εμφράγματος του μυοκαρδίου, ενώ βελτιώνεται η καρδιαγγειακή υγεία. Γιατί λοιπόν να μην τον ενθαρρύνεις με το επιχείρημα ότι θα ζήσετε 7 ή 8 χρόνια παραπάνω;

4. Βελτιώνει την αυτοεκτίμηση 

Η σεξουαλική δραστηριότητα, στην πραγματικότητα, βελτιώνει την αυτοεκτίμηση κάθε ανθρώπου. Αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο πολλοί επιλέγουν το σεξ συχνότερα, για να νιώσουν δηλαδή οι ίδιοι πιο ευχάριστα με τον εαυτό τους. 

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.