Skip to main content

SEX

Sex Life: Συνήθειες που καταστρέφουν την σεξουαλική σου ζωή

Αν αισθάνεσαι ότι κάπου χάνεται η σπίθα, ξαναδές το lifestyle σου



Μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή οδηγεί σε γενική συναισθηματική, σωματική και ψυχική ευεξία.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορεί να επηρεάζουν τη σεξουαλική σου ορμή και να σε εμποδίζουν να ζήσεις το σεξ απήλ σου σε όλη του την έκταση. Έτσι, σε περίπτωση που αισθάνεσαι ότι χάνεις τη σπίθα στη σεξουαλική σου ζωή, δες κάποιες από τις συνήθειες του lifestyle σου που μπορεί να είναι υπεύθυνες και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτές.

Είσαι πολύ απασχολημένη
Όταν η ζωή στην καθημερινότητα γίνεται fast and furious, το σεξ μπορεί μερικές φορές να είναι και το πρώτο πράγμα που ξεγλιστρά  από τη λίστα των "to do" σου. Αλλά η σωματική επαφή -όχι μόνο όταν είσαι σε σχέση αλλά και γενικότερα- πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για σένα. Ο προγραμματισμός του σεξ μπορεί να σου ακούγεται σαν «υποχρέωση», αλλά να είσαι σίγουρη ότι θα σε βοηθήσει να βάλεις τέρμα στην αποχή. Επομένως, σημείωσε  σεξ χρόνο στο  ημερολόγιό  σου και να δεσμευτείς με αυτό. Θα αισθανθείς  πιο συνδεδεμένη, κάτι που θα οδηγήσει σε καλύτερες νύχτες στο κρεβάτι.



Δεν μιλάς  για αυτά που θες
Εάν υπάρχει κάτι για τη σεξουαλική σας ζωή που σε ενοχλεί ή έχεις ιδέες για νέα πράγματα που θέλεις να δοκιμάσεις, μίλα του για αυτά. Ανησυχείς  για το πώς ο σύντροφός σου μπορεί να χειριστεί το συγκεκριμένο διάλογο; Προσπάθησε  να το πλαισιώσεις  γύρω από τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις σου, όχι γύρω από το σύντροφο σου. Βοηθά να ξεκινάς τις προτάσεις σου  με «ξέρεις, εγώ θα πρότεινα» αντί για «εμείς».

Μην διαλύεις την σεξουαλική σου εικόνα
Τα μηνύματα που λες στον εαυτό σου- ή ακούς από άλλους - για το σώμα σου κάνουν μια μεγάλη διαφορά στο πόσο σίγουρη αισθάνεσαι. Όταν αυτά τα μηνύματα είναι αρνητικά, η αυτο-εικόνα σου διαλύεται, και το sex drive σου επίσης. Εάν η προεπιλεγμένη λειτουργία σου είναι να "ρίχνεις" τον εαυτό σου, σπάσε τη συνήθεια και προσπάθησε να εστιάσεις σε ότι σου αρέσει σε σένα. Φρόντισε τον εαυτό σου και πέρνα  χρόνο με άτομα που σε κάνουν να νιώθεις σέξι.



Μείνε συνδεδεμένη
Το να έχεις εγγύτητα με τον σύντροφό σου, ή ακόμα και με τον fuck buddy σου,  είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Αλλά ένα μακροπρόθεσμο unplugged, αφαιρεί σίγουρα όλη τη χαρά από το σεξ. Μπορεί όταν έρθει η στιγμή, να μην θέλεις καν να το κάνεις, να μην ξυπνήσουν αρκετά οι ορμές σου ή να δυσκολεύεσαι να φτάσεις σε οργασμό. Η γνώση του προβλήματος θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα για την εξεύρεση τρόπων να είστε πιο κοντά μαζί.


Στην λεωφόρο του stress
Η συνεχής πίεση και η ανησυχία σε εξαντλούν – σε όλα τα επίπεδα. Όταν πλημμυρίζει το σώμα σου με ορμόνες στρες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, λεηλατεί την υγεία σου και επίσης καταστρέφει εντελώς την επιθυμία σου για σεξ. Προσπάθησε  να καταλάβεις τι σε αγχώνει, ώστε να μπορείς να σκεφτείς καλύτερους τρόπους για να το χειριστείς. Είναι επίσης καλή ιδέα να αφιερώσεις καθημερινά  χρόνο για τακτική ανακούφιση από το άγχος - μια βόλτα στο  πάρκο, ένα μάθημα γιόγκα ή το γέλιο με την αγαπημένη σου σειρά.


Ένα χάδι πρώτα σε σένα
Η εμπειρία προσωπικής σωματικής ευχαρίστησης είναι ικανή να εξισορροπήσει τις ορμόνες σου. Δίνοντας σε εσένα λίγο χρόνο αυτοϊκανοποίησης, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην τροφοδοσία της λίμπιντό σου και να την φέρει πραγματικά εκεί που ήταν. Σύμφωνα με μελέτες, ο οργασμός βοηθά το σώμα να απελευθερώσει οξυτοκίνη, τη λεγόμενη ορμόνη της αγάπης και της σύνδεσης, η οποία με τη σειρά της μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες που βοηθά το σώμα σου να αποθηκεύει λίπος. Η έλλειψη οξυτοκίνης μπορεί επίσης να σε κάνει να αναζητάς  "comfort food", το οποίο σε γενικές γραμμές, δεν είναι καθόλου υγιές. Εδώ είναι ένας ακόμα καλός λόγος για να το καταλάβεις: Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ αυνανισμού και αύξησης της αυτοεκτίμησης των γυναικών.

Βγάλε τον αυτόματο πιλότο
Τις περισσότερες φορές το γνώριμο στιλ σεξ, είναι η πιο σίγουρη παγίδα να κολλήσουμε σε μια σεξουαλική ρουτίνα. Μπορεί να έχεις μια ρουτίνα και να μην το συνειδητοποιείς. Ανακατέψτε μαζί ξανά την ερωτική τράπουλα: δοκιμάστε νέες θέσεις ή κάντε σεξ σε ένα μέρος ή σε μια χρονική στιγμή που δεν το κάνετε συνήθως. Ή δοκιμάστε να προσθέσετε νέες εναλλακτικές λύσεις, όπως μασάζ ή ερωτικά παιχνίδια στο στόρι σας.



Δεν παρακολουθείς τη μέση σου
Η ζυγαριά σου δείχνει μεγαλύτερο αριθμό από το συνηθισμένο αυτές τις μέρες; Το να μπεις σε διατροφή, θα μπορούσε να αυξήσει κατακόρυφα την απόδοσή σου στο υπνοδωμάτιο - ειδικά στους άντρες-. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες με μέση πάνω από 100cm είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν στυτική δυσλειτουργία από εκείνους με πιο αδύνατο στομάχι.



Mετά το binge watch, ήρθε και το junk food binge
Εάν είσαι μονίμως στο πρόχειρο φαγητό με τα ντελίβερι να σε ξέρουν με το μικρό σου όνομα, γεμίζεις το σώμα σου με πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, πολλά σάκχαρα και κορεσμένα, τρανς λιπαρά. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει τη ροή του αίματός σου και να επηρεάσει την όλη περφόρμανς σου κατά τη διάρκεια του σεξ. Περιόρισε αισθητά τα junk food και πήγαινε κατευθείαν για πολλά φρούτα, λαχανικά και φυτικές πρωτεΐνες (καθώς επίσης ξηρούς καρπούς και όσπρια). Μπόνους: Ένα σχέδιο υγιεινής διατροφής θα σου χαρίσει περισσότερη ενέργεια για σεξ.

Μανία με το αλάτι
Όταν τα αλμυρά τρόφιμα αποτελούν κανονικό καθημερινό μέρος της διατροφής σου, είναι πιο πιθανό να έχεις υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο σου. Απέφυγε τα συσκευασμένα τρόφιμα και σνακς, τα οποία συχνά έχουν πολύ νάτριο και παρακολούθησε πόσο αλάτι χρησιμοποιείς στο τραπέζι. Δοκίμασε να δώσεις  γεύση με βότανα και μπαχαρικά.

 

Διαβάστε επίσης

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

5 στάσεις-εγγύηση για να απολαύσεις το πρωινό σεξ με τον σύντροφό σου

Ξεκίνα τη μέρα σου με τον καλύτερο πιθανό τρόπο!

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια