Το σεξ κάνει τους άνδρες σπάταλους!

Η υπόσχεση για σεξ κάνει τους άνδρες να ανοίγουν το πορτοφόλι τους με... μεγαλύτερη ευκολία, ισχυρίζονται Αμερικανοί επιστήμονες.

Μαρία Μυλωνά

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Tempe και το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού διαπίστωσαν ότι η σκέψη για... ζευγάρωμα επηρεάζει τις αποφάσεις των ανδρών σχετικά με τα οικονομικά.

Στο πείραμα κλήθηκαν φοιτητές στο εργαστήριο σε μικρές ομάδες. Κάθε ομάδα χωρίστηκε τυχαία σε: "ομάδα ζευγαρώματος" ή "μη ζευγαρώματος".

Οι άνδρες της "ομάδας ζευγαρώματος" εξέτασαν τρεις φωτογραφίες από άτομα του αντίθετου φύλου στην οθόνη ενός υπολογιστή και πέρασαν λίγα λεπτά γράφοντας για το ιδανικό πρώτο ραντεβού με το εν λόγω πρόσωπο.

Οι άνδρες της "ομάδας μη ζευγαρώματος" κοίταξαν μια φωτογραφία από μια σκηνή στο δρόμο και πέρασαν το ίδιο χρονικό διάστημα γράφοντας για τον ιδανικό καιρό για περπάτημα.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από όλους τους άνδρες να φανταστούν ότι είχαν ξαφνικά πολλά χρήματα και έπρεπε να επιλέξουν πόσα ήθελαν να ξοδέψουν σε είδη πολυτελείας – όπως ένα ρολόι, διακοπές ή ένα καινούριο αυτοκίνητο – και πόσα θα έβαζαν στην τράπεζα.

Τα αποτελέσματα ήταν δραματικά: οι άνδρες στην κατάσταση "ζευγαρώματος" δήλωσαν ότι θα χαλούσαν πολύ περισσότερα χρήματα από τους άνδρες που δεν ανήκαν στις "ομάδες ζευγαρώματος".

Πηγή: http://www.psyhealth.gr/

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares